Arabasını satıp, bomba imha robotu üretti !

Arabasını satıp, bomba imha robotu üretti !

Makine mühendisi Mert Alta arabasını satıp, mayın tespit edebilen ve bomba imha edebilen bir robot üretti.

Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Altatech firmasının sahibi makine mühendisi Mert Alta ve ekibi, mayınlı tuzakları tespit edebilecek, şüpheli paket kontrolünde kullanılabilecek, engebeli arazi yapısına uygun minyatür tank görünümlü robot üretti.

ARABASINI SATTI

Süleyman Demirel Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde doktorasını 'Mayın Tespit Robotu' üzerine yapan Mert Alta, otomobilini 50 bin TL'ye satıp devletten de 800 bin TL girişimcilik desteği alarak, Antalya Teknokenti'nde 'Robot Teknolojileri' üretimi üzerine şirket kurdu ve kısa sürede mayın tespit ve bomba imha robotunun prototipini hayata geçirdi.

ABKERİN VE POLİSİN İHTİYACI

Emniyet birimlerinin şüpheli paketleri uzaktan kumandayla ulaşıp fünyeyle patlattığını,TSK'da ise mayın tarama işleminin askerler tarafından metal dedektörle yapıldığını anlatan Mert Alta, "2012 yılında otomobilimi satarak ve Sanayi Bakanlığı'nın desteğiyle projeye başladım.

UZAKTAN MÜDAHALE İMKANI

Ürettiğimiz robotla, engebeli arazide, kumsalda şüpheli pakete 100 metre yaklaşıp, üzerindeki silahla ateş edilebiliyor. Şüpheli obje bir yerden alınıp başka bir yere taşınabiliyor" dedi.