Meltdown güncellemeleri endüstriyel kontrol sistemlerini bozuyor

Meltdown güncellemeleri endüstriyel kontrol sistemlerini bozuyor
Güncelleme:

Spectre ve Meltdown açıklarının ortaya çıkmasıyla birlikte birçok yazılım geliştiricisi güvenlik güncellemeleri üzerinde çalışmaya başladı.

 Bu güvenlik açıklarının son derece ciddi olması ve tüm sistem performansını etkilemesi nedeniyle güncellemelerin de sistemler üzerinde olumsuz etkileri olduğu gözlemleniyor. Detaylar haberimizde.

Meltdown ve Spectre güncellemeleri birbiri ardında gelmeye devam ediyor, ancak güncellemeler yayımlandıkça bir yandan bu güncellemelerle sorun yaşayan kullanıcı sayısı da artıyor. Bugün Wonderware’in web sitesi üzerinden paylaşılan bir yazıda, Meltdown güncellemelerinin endüstriyel kontrol sistemleri üzerinde de olumsuz etkileri olduğundan bahsedildi. Windows’un “KB4056896” (veya diğer işletim sistemleri için eşdeğer güncellemeler) güncellemesiyle birlikte Studio 5000, FactoryTalk View SE, RSLinx Classic ve Wonderware Historian’ın performans sorunları yaşadığına değinilen yazıda, diğer işletim sistemlerinin yamalarında da aynı sorunun olduğundan bahsedildi.

Spectre ve Meltdown’ın etkileri büyüyor

Yıllardır var olan ve yeni üretilen donanımlarda bile bulunan Spectre ve Meltdown açıkları, uzun bir süreyi büyük bir ürün yelpazesini kapsadıkları için birçok farklı sektör ve sistemde sorunların yaşanmasına neden oldu. Her geçen gün bu açıkların neden olduğu performans sorunları ve sistem hatalarıyla karşılaşıyoruz. Umuyoruz ki yakın bir zamanda yazılım geliştiricileri bu açıkları performansı düşürmeden kapatmayı başarabilir.

 

TeknoEkip.com

Etiketler meltdown