İşte Elon Musk'ın son çılgın projesi; inanılır gibi değil !

İşte Elon Musk'ın son çılgın projesi; inanılır gibi değil !
Güncelleme:

Dünyanın en çok konuştuğu girişimci Elon Musk, altı saati 30 dakika indirecek tünel projesinin tamamlanmış kısmını paylaştı.

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su ABD'li girişimci Elon Musk'ın kurduğu Boring Company'ye ait Hyperloop One tünelinde çok önemli bir aşama geçildi.

Instagram hesabından bir videoyla açıklama yapan Musk, Los Angeles ve San Francisco arasını 30 dakikaya indirecek yer altı tünelinin Los Angeles kısmının neredeyse bittiğini söyledi.

Birkaç ay içerisinde yetkililerden gerekli izinleri aldıktan sonra ücretsiz test seferleri düzenleyeceklerini duyuran Musk, projede beraber çalıştığı herkese teşekkür etti. Musk, kurdukları sistemin "yayalara ve bisikletlilere otobüs ücretlerinden daha az bir fiyata mâl olmasına" öncelik verdiğini hatırlattı.

Testleri ABD'nin Nevada Çölü'nde devam eden Hyeperloop One, manyetik alan ve sıkıştırılmış hava akımı sayesinde sürtünmesiz ortamda çok yüksek hızlara ulaşabiliyor.

Los Angeles Kent Konseyi, Sepulveda Bulvarı'na paralel olarak ilerleyen 4,5 kilometrelik test tünelinin çevresel için yeşil ışık yakmıştı. Ancak tüm şehir için gerekli inceleme yıllar sürebilir.

İŞTE ELON MUSK'IN O PAYLAŞIMI:

Seçiniz...

Etiketler Elon Musk hyperloop