Koronavirüs ile mücadelede bir ''mucize'' bulundu

Koronavirüs ile mücadelede bir ''mucize'' bulundu
Güncelleme:

İngiltere'de bir bilim insanının yaptığı araştırma sonucu, korona virüsün yayılmasını önlemek için kapı kolları, korkuluklar ve alışveriş arabalarının bakırla kaplanması gerektiğini belirtildi. Söz konusu araştırmacı, virüsün bakır üzerinde 4 saatte öldüğünü söyledi.

İngiltere'deki Southampton Üniversitesi'nden William Keevil, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılımını önlemek için kapı kolları, alışveriş arabaları, toplu taşımadaki tutunma yerleri ve spor ekipmanlarının bakırla ile kaplanmasını önerdi.

ntv.com.tr'de yer alan habere göre uzmanlar, Covid-19 hava yoluyla ve elini dezenfekte etmeyen taşıyıcı kişinin yüzeylere dokunmasıyla yayılıyor. Hastanın dokunduğu yüzeyle temas eden birisi eğer yüzüne dokunursa Covid-19'a yakalanma ihtimali artıyor.

William Keevil, korona virüsün bakır ile temas ettiğinde, metaldeki iyonların virüsü koruyan lipid zarına saldırdığını, ardından iyonların hücreyi işgal ederek virüsün DNA'sını tamamen yok ettiğini söyledi.

ŞİMDİDEN KULLANILMAYA BAŞLANDI

The Times'a, konuşan Pofesör Keevil, hali hazırda Polonya'daki otobüslere bakır kaplı tutacaklar takıldığını, Şili ve Brezilya'daki göçmen kulübelerinin bakırla kaplandığını aktardı. Pandeminin merkezi ABD'de ise bakteriler ve diğer bulaşıcı mikroplarla dolu spor salonu ekipmanlarının bakırla kaplanmaya başladığını belirtti.aya başlandı