NASA Güneş'e gidiyor

NASA Güneş'e gidiyor
Güncelleme:

NASA'nın Güneş'in atmosferine göndereceği Parker Solar Probe, önümüzdeki ay fırlatılıyor.

NASA'nın Güneş'in atmosferine düzenleyeceği merakla beklenen tarihi görevine artık yalnızda birkaç hafta kaldı. Uzay ajansı, artık son hazırlıklarını da tamamladığı Parker Solar Probe'u 4 Ağustos'ta uzaya fırlatmayı planlıyor. Parker Solar Probe, Güneş'e en çok yaklaşan uzay aracı olarak tarihe geçecek.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayan NASA, Parker Solar Probe görevinde her şeyin yolunda gittiğini ve son olarak uzay aracının en önemli parçalarından olan ısı kalkanının da başarıyla monte edildiğini açıkladı. 72 kilogram ağırlığındaki dev kalkan, uzay aracının Güneş'e en çok yaklaştığı zamanlarda bile 85 santigrad derecelik görece rahat bir sıcaklıkta görev yapmasını sağlayacak.

NASA'nın yaklaşık 10 yıldır üzerinde çalıştığı Parker Solar Probe, daha önce hiçbir uzay aracının yapamadığı bir şeyi yapmaya hazırlanıyor. Güneş atmosferine dalış yapan ilk insan yapımı nesne olarak tarihe geçecek olan uzay sondası, Güneş'in bilinmeyenleri ortaya çıkarmak adına devrimsel gözlemlere imza atacak.