Drone için eğitim verdiler

Drone için eğitim verdiler
Güncelleme:

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Drone eğitimi için seminer verildi. Seminere 100'ün üzerinde kişi katıldı.

Havadan görüntü almak için kullanılan drone cihazlarının Türkiye’deki kullanıcılarına eğitim verildi. Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa'daki kampüsünde düzenlenen ve 100’ün üzerinde kullanıcının katıldığı seminerde teorik eğitimin ardından, dron uçularak pratik eğitimde verildi.

Dünya'da hızla büyüyen bir akım haline gelen drone ve drone etkinlikleri Türkiye'de de ilgi görmüş, ancak bilinçsiz kullanıcıların havalimanları üzerinde ya da çevresinde yaptıkları uçuşlar nedeniyle tepki çekmişti. Türkiye’deki drone kullanıcılarını bilinçlendirmek için Yıldız Teknik Üniversitesi, dünyadaki büyük dron üreticilerinden DJİ firması, Başakşehir Hava Sporları Kulübü ve Sancak Model tarafından bir seminer düzenlendi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa kampüsü, Sanat ve Tasarım Fakültesi Fotoğraf ve Video bölümünde düzenlenen seminerde 100’ün üzerinde kullanıcıya önce teorik eğitim verildi. Seminer sırasında yapılan konuşmalarda droneların Türkiye ve Dünya’da hangi alanlarda kullanıldığı, tehlike yaratmaması için nasıl kullanılması gerektiği drone pilotlarına anlatıldı. Teorik eğitimin ardından üniversite bahçesinde uçurulan dronlarla seminere katılanlara teorik eğitim verildi. Yaklaşık 5 saat süren teorik ve pratik eğitim, katılanlara katılım sertifikası verilmesiyle sona erdi.