Facebook'a kripto para dolandırıcılığı davası

Facebook'a kripto para dolandırıcılığı davası
Güncelleme:

Avustralya'nın rekabet gözlemcisi, sosyal medya platformu Facebook’un tanınmış kişilerin yer aldığı sahte reklamları tanıtmak için platformunu kullanmasını engelleyemediği iddiasıyla Meta’ya dava açtı.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC) tarafından yapılan açıklamada, kripto para birimine veya para kazanma planlarına yatırımı destekleyen reklamların, Facebook kullanıcılarını ünlü Avustralyalılar tarafından reklam edilmesini dolandırıcılık olarak adlandırdı.

Ünlü kişilerin Facebook’ta reklam yapmalarını dolandırıcılık olarak gören ACCC Facebook’un bu tutumundan dolayı dava açtığını duyurdu.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Federal Mahkeme'de açılan davada ayrıca Facebook'un "reklam verenlerin yanlış veya yanıltıcı davranışları ve beyanlarıyla yardım ve yataklık ettiğini veya bilerek endişe duyduğunu" iddia etti.

ACCC Başkanı Rod Sims açıklamasında, "Olayımızın özü, Meta'nın platformunda yayınladığı bu reklamlardan sorumlu olmasıdır. Meta'nın Facebook'ta dolandırıcılık reklamlarının gösterildiğinden haberdar olduğu, ancak sorunu çözmek için yeterli adım atmadığı iddia ediliyor." diye konuştu.