Google bombayı patlatıyor !

Google bombayı patlatıyor !
Güncelleme:

Google Maps ve YouTube çok yakında çevrimdışıyken de kullanılabilecek.

İnternet devi Google'ın harita servisi Google Maps ve video platformu YouTube çok yakında 'offline' yani internet bağlantınız yokken de kullanabileceksiniz.

Google'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Google i/o etkinliğinde şirketin kullanıcılarına büyük bir sürprizi vardı. Uzun zamandır beklenen YouTube'un çevrimdışı olarak videoları kullanıcılara sunma ihtimali ilerleyen günlerde gerçek olacak. Yani artık YouTube'a girerken internetiniz olmadan da videoları tekrar tekrar izleyebileceksiniz.

48 SAAT LİMİTİ

YouTube'un elbette çevrimdışı desteğinin de bir sınırı var. Görüntülerin ilk olarak internet bağlantısı varken bir kez telefona yüklenmesi ve 48 saat süresince çevrimdışı olarak görüntülerin izlenebilmesi. Yani 48 saat dolduğunda YouTube'a internet üzerinden yine bağlanmak durumundasınız.

GOOGLE MAPS DE ÇEVRİMDIŞI DESTEĞİ ALIYOR

Google Maps'in fazlaca kota tükettiği biliniyor. Google'ın bu noktadaki müjdesi ise son derece mühim; zira kullanıcılar Google Maps'te yaptıkları bir aramayı 2 gün boyunca (yin 48 saat) internet olmadan da yapabilecek, harita üzerinde dolaşabilecek.

Google'dan Jen Fitzpatrick yaptığı açıklamayla offline kullanım sayesinde kullanıcıların ekstra data kullanımından kurtulacağını söyledi. Uygulamanın sene sonunda aktif hale geleceği açıklandı.