Google'dan Anneler Günü sürprizi

Google'dan Anneler Günü sürprizi
Güncelleme:

Dev arama motoru Google Anneler Günü'nü unutmadı ve özel bir Doodle hazırladı..

Her yıl Mayıs’ın ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü’nü Google yine unutmadı. Google, özel günlerde hazırladığı Doodle serisine bir yenisini daha ekledi ve Anneler Günü’ne özel hazırladığı Doodle’ı kullanıcılarına sundu.

ANNELER GÜNÜ NEDİR?

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gündür.

Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.

1-20150510112621.jpg

ANNELER GÜNÜ NASIL BAŞLADI?

ABD’de Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi.

Amerikalı genç Jarvis annesinin vefatının ardından yaşadığı acıyı atlatamamış annesinin yerini hiçbir şeyle dolduramamıştır. Her sene annesinin ölüm yıl dönümü geldiğinde eşsiz bir acı duyar ve bunu etrafındakilere de yansıtırmış. Yine annesinin bir ölüm yıl dönümünde yani Mayıs Ayı’nın ikinci Pazar günü etrafındaki herkesi bir araya getirerek ” bu günün anneler günü olmasını çok istiyorum ve Anneler Günü adıyla her yıl kutlanmasını kabul edermisiniz? diye sormuştur. bu düşüncesi herkes tarafından kabul görmüştür ve artık her mayıs ayının ikinci pazar günü anneler günü kutlanmıştır.

2-788.jpg