Huawei'den yeni işletim sistemi için başvuru !

Huawei'den yeni işletim sistemi için başvuru !
Güncelleme:

Teknoloji devi Huawei, yaklaşık 2 gün önce Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi'ne Harmony isminde bir işletim sistemi için patent başvurusunda bulundu.

Son günlerde kendi mobil işletim sistemi ArkOS'u geliştirerek kullanıcılarına ulaştırabilmek için yoğun bir çaba sarf eden Çinli mobil teknoloji devi Huawei, görünüşe bakılırsa yalnızca akıllı telefon pazarında değil bilgisayarlar ve diğer mobil cihazlar konusunda da bağımsızlığını elde etme gayesinde.

Donanımhaber'de yer alan habere göre Şirket, 12 Haziran'da, yani yaklaşık 2 gün önce Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi'ne Harmony isminde bir işletim sistemi için patent başvurusunda bulundu. Huawei'in yeni işletim sistemini ürettiği dizüstü bilgisayarlarda ve benzeri mobil cihazlarda kullanması bekleniyor. Yani bir nevi MacOS'un rakibi olduğunu söyleyebiliriz.

Şirketin 2015 yılından beri kendi işletim sistemi üzerinde çalıştığı biliniyordu ancak son günlerde yaşadığı tallihsizlikler ve uygulanan ambargolar çalışmalarını hızlandırmış gibi gözüküyor. Ambargolar gün geçtikçe hafifliyor gibi gözükse de ArkOS ve Harmony OS için çalışmalar hızla sürüyor.

Hali hazırda 1 milyonu aşkın cihazda test edilmekte olan ArkOS'un bu yıl sonbahar mevsiminde kullanıma açılması bekleniyor. Huawei'in CEO'su, HongMeng OS'un Android'den daha hızlı olduğunu ve çok daha çeşitli kullanım alanlarına sahip olduğunu açıklamıştı, açıklamalarının gerçeklik payının ne boyutta olduğunu görmek için bir süre daha beklememiz gerek. Harmony OS'un ne zaman kullanıcı ile buluşacağı hakkında ise henüz hiçbir bilgi yok.