IMDb'de ücretsiz film servisini yayına açtı

IMDb'de ücretsiz film servisini yayına açtı
Güncelleme:

Amazon’un sahibi olduğu sinema ve televizyon filmleri, film yıldızları ve dizileri hakkında bilgiler barındıran veri tabanı IMDb ücretsiz sinema filmleri yayınlamaya başladı.

Yeni kurulan IMDb TV uygulaması kullanıcıların ücretsiz olarak çevrimiçi dizi ve film izlemelerine olanak tanıyor.

IMDb TV, ücretli abonelik sunmak yerine reklamlı içerik gösterecek. Böylece IMDB TV, anlaşmalı olduğu sinema filmlerini ve TV programlarını ücretsiz olarak izletecek. Uygulamanın reklamlardan elde edeceği gelir ise film yapımcıları ile paylaşılacak.

Kullanıcılar uygulamada filmleri ve TV programlarını sadece mobil uygulama üzerinden seyredebilecek. IMDb TV hizmeti şu an Fringe, The Trace, Heroes ve Bachelor gibi dizilerin yanında Foxcatcher, Memento, Run Lola Run, The Illusionist, ve The Last Samurai gibi Hollywood yapımı eserleri bulunduruyor. Fakat Amazon, kütüphanenin her geçen gün biraz daha artacağını ve yeni içeriklerin IMDb TV’ye ekleneceğini açıkladı.

Paramount ve Lionsgate ile de yapılan anlaşmalar, Silver Linings Playbook, Age of Adaline, In the Heart of the Sea ve TV şovu The Middle gibi yapımlarla IMDb TV’ye yeni içerikler getirirken servis bu yaz Warnes Bros., Sony Pictures ve MGM Studios’la içeriğini genişleterek Captain Fantastic, La La Land gibi filmleri sisteme dahil edecek.

Şirket henüz IMDb TV’nin kaç müşterisine sahip olduğunu belirtmezken, Amazon’un Fire TV’yle olan entegrasyonlarından faydalandı. Uygulama şu an sadece ABD kullanıcıları için geçerli olurken, ileride başka ülkelere de yayılması bekleniyor.