4.5G hızı Turkcell ile evlere giriyor

4.5G hızı Turkcell ile evlere giriyor
Güncelleme:

ADSL’ye rakip olacak WTTH teknolojisi ile internet kullanıcıları üzerinde sim kart bulunan modem üzerinden evde 4.5G hizmetini alabilecek

Turkcell Superonline, fiber internetin olmadığı evlere 4.5G hızında internet götürmeye hazırlanıyor. 2017 yılından itibaren kullanılmaya başlanacak olan WTTH (Wireless to the home) teknolojisi ADSL’ye rakip olacak. Teknolojinin şu an test aşamasında olduğunu söyleyen Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, “Türkiye’de toplam fiber kullanıcılarının yüzde 88,6’sının Turkcell Superonline’ın bulunduğu yerlerde olduğunu görüyoruz. Biz de fiber olmayan evlere havadan internet götürmek için test çalışmalarına başladık. WTTH teknolojisi ile 4.5G hızını Wi-Fi üzerinden evlere taşıyacağız. Modemin üzerinde bir SIM kart olacak. Son kullanıcı başka herhangi internet şebekesine ihtiyacı olmadan SIM takılı WTTH modem üzerinden bulunduğu yerdeki 4.5G baz istasyonuna bağlanıp, internet hizmeti alabilecek” dedi. Turkcell’in fiber yatırımlarını müşteriye dönüştürme oranında Avrupa ülkelerini bile geçerek yüzde 40,2 ile lider olduğuna dikkat çeken Erkan, “Fibere 2008 yılından bu yana 4,2 milyar TL yatırm yaptık. 36 bin 300 kilometreyi aşan fiber ağına sahibiz. 2.6 milyon hanede toplam 1 milyon aboneye ulaştık. 2017 yılı içerisinde Tekirdağ, Denizli ve Manisa ile fiberde 18 ile ulaşmayı çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca Gürcistan, İran ve Irak’ın verilerinin yüzde 50’si Turkcell’in üzerinden geçiyor” diye konuştu. 

FİBERDE PAYLAŞIM SİSTEMİ İŞLEMİYOR

Fiber konusunda yaşanan sıkıntıların aşılması için ortak altyapı şirketinin kurulması için Vodafone ve Turksat ile iyi niyet sözleşmesi imzaladıklarını hatırlatan Murat Erkan şunları söyledi: “Var olan şebekelerin paylaşımı konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. 2016 yılında 498 talebimizin sadece 2’sine geri dönüş oldu. Şunu net olarak söyleyebilirim ki paylaşım sistemi işlemiyor. Ayrıca kazı izinleri en büyük problem. Yerel yönetimler de ‘bundan ne kazanırız’ın peşinde.”

Bir milyon fibere ulaştılar

Turkcell’in 1 milyonuncu fiber abonesi İzmir Karşıyaka’dan Onur Yalçın oldu. 1’inci ve 1.000.000’uncu müşterileriyle pasta keserek kutlama yapan Turkcell fiber müşterilerinin hızını kayıtsız şartsız 100 Mbps’ye çıkardı. Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, “Bugün hem fiberde hem de Turkcell TV+’da 1 milyon müşteriye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çifte mutluluğu müşterilerimizle paylaşmak istedik. Fiber müşterilerimizin hızlarını hiçbir şart olmaksızın aralık ayı boyunca 100 Mbps’ye yükseltiyoruz. Yine aralık ayı boyunca fiber altyapımız üzerinden televizyon hizmeti alan müşterilerimiz en üst TV+ paketinden yararlanarak tüm kanalları izleyebilecek” dedi.