Apple'ı tahtından etti !

Apple'ı tahtından etti !
Güncelleme:

Google'un bağlı olduğu Alphabet şirketi, hisse senetlerindeki artış sayesinde teknoloji devi Apple'ı geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi haline geldi.

Edinilen verilere göre, Alphabet hisseleri, New York borsasında TSİ 22:00 itibarıyla yüzde 0,29 artışla şirketin toplam piyasa değerini 503 milyar dolara çıkardı.

Öte yandan, Apple hisseleri New York borsasında aynı saatte yüzde 2,1 azalışla firmanın piyasa değerinin 496 milyar dolara düşmesine neden oldu.

Böylece, Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in toplam piyasa değeri, 2 Şubat'tan sonra tekrar Apple'ın piyasa değerini geride bırakmış oldu. Söz konusu tarihte, Apple'ın tahtı geri alması ertesi gün gerçekleşmişti.

Net geliri yüzde 17 yükseldi

Analistler, Alphabet'in bu sefer tahtı kaptırmasının zor olacağını belirterek, şirketin bu yılın ilk üç ayına dair bilançosunun Apple'dan daha iyi geldiğine dikkati çekti.

Bu yılın ilk çeyreğindeki net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artan Alphabet'in net geliri de aynı dönemde yüzde 17 yükseldi.

Öte yandan, 2016'nın ilk 3 ayındaki net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,8 azalan Apple'ın, bu yılın ilk 3 ayında geliri de geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 12,7 gerileyerek, 2003'ten bu yana ilk defa düşüş kaydetti.

Söz konusu dönemde Apple'ın iPhone akıllı telefon satışlarında da şirket tarihinde ilk defa düşüş görüldü. Bu yılın Ocak-Mart döneminde iPhone satışları yüzde 16,1 düşerken, iPad tablet satışları da yüzde 18 geriledi.

Etiketler google apple