Bankada hesabı olanlar için korkutan rakam

Bankada hesabı olanlar için korkutan rakam
Güncelleme:

Temmuz-Ağustos-Eylül dönemini kapsayan yılın üçüncü çeyreğinde bilgisayar korsanları online bankacılık sistemlerine 15 bin 644 kez saldırdı.

Hackerların bilgisayarları kilitleyerek karşılığında para istedikleri fidye yazılımları Türkiye’de durmadan artmaya devam ediyor.

Posta gazetesinden Murat Gülderen'in haberine göre uluslararası siber güvenlik çözümleri firması Trend Micro 2016’nın üçüncü çeyrek döneminde Türkiye’nin maruz kaldığı siber saldırılarla ilgili rakamları Posta'ya açıkladı. Buna göre Türkiye sözkonusu dönemde dünyada en çok fidye yazılımı saldırısına uğrayan ABD, Brezilya ve Hindistan’ın ardından dördüncü ülke oldu. Online bankacılık saldırılarında ise 15 bin 644 saldırı ile dünyada sekizinci, Avrupa’da da ilk sırada yer aldı. İndirilen 472 bin 741 mobil uygulamanın 6 bin 385 tanesinin zararlı yazılım içerdiği belirlendi.

10 milyon virüs

 Ocak ayından Eylül'e kadar Türkiye’yi hedef alan toplam 9 milyon 554 bin 906 fidye yazılımı saldırısı gerçekleşti. Türkiye tüm dünyadaki saldırıların yüzde 5.29’una maruz kaldı. En fazla görülen zararlı yazılım çeşidi ise 9 bin 204 cihaza bulaşan Yahlover olarak belirlendi. İnternet üzerinde yer alan zararlı web siteleri incelendiğinde Türkiye’deki tam 3 milyon 877 bin 489 kullanıcının zararlı sitelere tıkladığı görülüyor. Bu gibi zararlı siteler kimlik avından, zararlı yazılımların bulaşmasına kadar birçok siber tehdidi bünyesinde barındırıyor.

Posta