Çocuktan annesine sosyal medya davası

Çocuktan annesine sosyal medya davası
Güncelleme:

Sosyal medyada çocuğunun fotoğrafını paylaştı, çocuk annesine dava açtı. İtalya'da 16 yaşındaki çocuk, annesinden şikayetçi olarak açtığı davayı kazandı.

 Mahkeme, çocuğun kişilik haklarının korunması gerektiğine hükmetti. Anne, mahkemenin kararını uygulamaz ve yeni fotoğraflar paylaşırsa, çocuğuna 10 bin euro tazminat ödeyecek.

Çocuk annesine dava açtı, davayı kazandı. Davanın sebebiyse annenin sosyal medyada çocuğunun fotoğraflarını izinsiz paylaşmasıydı. İtalya'nın başkenti Roma'da bir anne 16 yaşındaki oğlunun fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Çocuk annesinin kendisiyle ilgili sık sık paylaşım yapmasından sıkıldı ve şikayetçi oldu. Davada babasından da destek alan 16 yaşındaki çocuk, mahkemece haklı bulundu. Mahkeme, çocuğun kişilik haklarının korunması gerektiğini belirtti annenin paylaşımları sosyal medyadan kaldırmasına hükmetti. Kararda ayrıca tazminat hükmü de yer aldı. Eğer anne bir kez daha çocuğunun rızası olmadan onunla ilgili paylaşım yaparsa, oğluna 10 bin euro tazminat ödemek durumunda kalacak. Bu dava İtalya için bir ilk değil. 2013 yılında da bir anne kızı adına Facebook hesabı açtığı için ceza almış, hesap kapatılmıştı.