Facebook'ta da beğeni sayıları kalkıyor

Facebook'ta da beğeni sayıları kalkıyor
Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan sızıntılardan sonra Instagram tarafından yapılan açıklamalarla birlikte, beğeni sayılarının kaldırılacağını öğrenmiştik. Görünen o ki, Instagram'ın ardından Facebook'ta da beğeni sayıları kaldırılacak.

Instagram üzerinde test edilmeye başlanan karar; Brezilya, Avustralya, Yeni Zelanda, İtalya, Japonya ve Kanada'da uygulanmaya başlandı.

Bugün ortaya çıkan sızıntılara baktığımız zaman Facebook'un da beğeni sayılarını kaldıracağı yönünde sızıntılar ortaya çıktı.

Ters Mühendislik Uzmanı Jane Manchun Wong tarafından ortaya atılan bilgilerde, Kullanıcılar kendi beğenilerini yine takip edebilecek. Fakat, beğenilerin göründüğü kısımda kaç kişinin beğendiği görülmeyecek. Bu durumla birlikte kullanıcıların, beğeni sayıları yerine içeriğe odaklanması hedefleniyor.

İçeriklere olan odağın arttırılması hedeflenirken, etkileşim sayısının azalması ise Facebook ve Instagram'ın en büyük korkusu. Bu nedenle de Instagram tarafında; Brezilya, Avustralya, Yeni Zelanda, İtalya, Japonya ve Kanada gibi ülkelerde test edilmeye başlandı.

Herhangi bir etkileşim düşüşünde bu testin iptal edileceğini ve uygulamanın eski haline döneceğini söyleyebiliriz.

Kullanıcıların gözünden baktığımızda ise beğeni sayısının göz önünden kalkması, gönül rahatlığı ile fotoğraf ya da video paylaşılacağı anlamına gelebilir.

Dedikodularla ilgili, sosyal medyadan gelen tepkilerin çoğunluğu yalan olduğunu savundu. Fakat bazı kullanıcılar ise bu durumun daha mantıklı bir hareket olduğunu ve sosyal medyanın daha çok blog tarzına dönebileceğini belirtti