Facebook'taki milyonlarca kullanıcının bilgisi internete düştü

Facebook'taki milyonlarca kullanıcının bilgisi internete düştü
Güncelleme:

Facebook'un 267 milyon kullanıcısına ait kişisel verilerin 2 hafta süreyle internette yayınlandığı belirtildi. Açığın tespit edilmesinin ardından bilgilerin yayından kaldırıldığı belirtilse de uzmanlar verilerin kopyalanmış olabileceğini ifade etti.

Sibergüvenlik firması Comparitech, 267 milyon 140 bin 436 Facebook kullanıcısının kimlik bilgilerinin, internette güvenlik duvarı olmayan bir ortamda ifşa olduğunu belirledi.

Comparitech'in yaptığı araştırma sonucunda, kimlik bilgilerinin saklandığı veri tabanının izi Vietnam'da bulundu.

Güvenlik uzmanları, kullanıcı bilgilerinin Facebook'un veri tabanından nasıl kopyalandığının henüz belirlenemediğini kaydetti.

Açığın ortaya çıkarılmasından bu yana veri tabanına erişimin engellendiği, ancak bahsi geçen kimlik bilgilerinin en az 2 hafta süreyle şifresiz şekilde erişime açık olduğu vurgulanıyor.

2018 yılında Cambridge Analytica skandalı ile ABD seçimlerinde 87 milyon kişinin verilerinin izinsiz şekilde kullanıldığı ortaya çıkmıştı. 540 milyon kişinin verilerinin kamuya açık kaldığı ve 29 milyon kullanıcının bilgilerinin izinsiz kullanıldığı da tespit edilmişti.
 

Seçiniz...