Google diye sakın bu siteye girmeyin

Google diye sakın bu siteye girmeyin
Güncelleme:

Alan adı adresinde Google'ı taklit eden bu internet sitesi spam ve zararlı bir site olarak kullanıcıları tehdit ediyor.

Dünyanın en popüler sitesi olan Google'ın adresi olan Google.com ya da google.com'a girerken yanlışlıkla ɢoogle.com'a girmeniz başınıza iş açabilir!

İnternette girdiğimiz sitelere sürekli dikkat etmek gerekli. Çünkü sizin farkında olmadan yapacağınız bir harf hatası, asıl girmek istediğiniz site yerine onun kopya sitesine girebilirsiniz. Bu durum da başınıza ciddi sorunlar açabilir.

SPAM VE ZARARLI BİR SİTE

Buna yeni bir örnek ise Google tarafından geldi. Ortaya çıkan ɢoogle.com adlı site, bildiğimiz Google.com ya da google.com değil. G şeklinde yazılan büyük harfin küçük boyutta yazıldığı bir unicode ile ayarlanmış olan ɢoogle.com, spam ve zararlı bir site olarak dikkat çekiyor.

SAKIN GİRMEYİN!

Aslında ɢoogle.com'a girdiğinizde açılacak olan site alakasız ve spam bir siteyi açıyor. Açıldığında klasik bir Google sayfası yerine bambaşka bir görünüme sahip olan ɢoogle.com'u ziyaret etmenizi kesinlikle önerilmiyor.

KULLANICILARI UYARIN!

Analitik değerlerinde secret.google.com adresini göstererek kendine yer bulan bu spam siteye bakmanızı da önerilmiyor; bilgisayarınıza herhangi bir şeyi yapabilir! Bu noktada özellikle bilgisayar kullanımını bilmeyen büyükleri ya da yeni başlayanları uyarmak önemli bir çözüm olabilir.

Webtekno