"Telefonunuzu kapatın" mesajı asparagas çıktı !

"Telefonunuzu kapatın" mesajı asparagas çıktı !
Güncelleme:

Sosyal medyada yayılan telefonunuzun kapatılmaması halinde radyasyon tehlikesiyle karşı karşıya kalınacağına dair mesaj asparagas çıktı.

Sosyal medya ve özellikle de Whatsapp kullanıcıları bu akşam ilginç bir mesajla karşılaştı. Mesaja göre, bu gece 00.30 - 03.30 saatleri arasında telefon, hücresel cihaz, tablet vb. cihazların kapatılmaması durumunda radyasyon tehlikesiyle karşı karşıya kalınacağı söyleniyordu. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu "Böyle bir tehlike olsa bunu mutlaka NASA Space Weather tahminlerinden görebiliriz, Singapur TV’sinden değil." açıklamasında bulundu.

Bu akşam Whatsapp ve sosyal medya kullanıcıları çok ilginç bir mesaj ile karşı karşıya kaldı. Mesaja göre bu gece 00.30 - 03.30 saatleri arasında telefon, tablet ve akıllı cihazların kullanımının çok tehlikeli olduğu iddia edildi. Haberin kaynağı ise Singapur'daki bir TV kanalı olduğu söylendi.

582a127e0f25444930c158cd.jpg

Bu mesaj kısa sürede sosyal medya siteleri ve özellikle de Whatsapp'tan yüz binlerce kişiye ulaştı. 

"Bu gece gezegenimiz için 12.30 ile 3.30 arası çok yüksek radyasyon olacaktır. Kozmik ışınlar Dünya'ya yaklaşacaktır. Bu yüzden lütfen cep telefonunu kapat. Cihazı vücudunuza yakın bir yerde bırakmayın, bu ciddi hasara neden olabilir." mesajının ardından Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu açıklama yaptı.

KADIOĞLU: GÜNLÜK TAKİP EDİLİYOR

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Afet Yönetimi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu, 'kozmik ışın' ve 'radyasyon' iddialarıyla ilgili "Artık uzaydaki güneş fırtınaları, ışınım anmolileri, vb olaylar UZAY HAVASI TAHMİNİ şeklinde günlük olarak izlenip takip ediliyor. SPACE WEATHER şeklinde internetten arayıp bunları görebilirsiniz" dedi.

"BÖYLE BİR TEHLİKE OLSA..."

Kadıoğlu, "Böyle bir tehlike olsa bunu mutlaka NASA Space Weather tahminlerinden görebiliriz, Singapur TV’sinden değil. Ayrıca AY, Güneş gibi bir ışınım kaynağı değildir. Bütün bunlar ile beraber böyle bir şey doğrı olsa bile bu tür uzay fırtınalarından  cep telefonlarından daha önce ve daha çok havacılık sektörü, uzaydaki uydular ve dolayısıyla haberleşme, bankacılık işlemleri ile birlikte petrol boru hatları, vb etkilenir. Bu sektörler bu tür problemlerde zaten uyarılıyor ama şuan bu sektörler icin böyle herhangi ve ciddi bir uyarı yok.

Millet olarak maalesef bu tür fısıltı ve radikal haberlere karşı çok ilgiliyiz.." açıklamasında bulundu.