Şimdi de ''Google'dan arıyorum'' diyerek dolandırıyorlar

Şimdi de ''Google'dan arıyorum'' diyerek dolandırıyorlar
Güncelleme:

Telefon dolandırıcıları şimdi de işyeri sahiplerini "sizi Google Türkiye’den arıyoruz" diyerek dolandırıyor. Çok sayıda kişiyi mağdur eden dolandırıcılar Google'ın ücretsiz servislerini ücret karşılığında satmaya çalışıyor.

Dolandırıcılar, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek dijital alanda da ağlarına yeni kurbanlar düşürmeye çalışıyor. Şimdi de Google'ı kullanan dolandırıcılar "Sizi, Google Türkiye'den arıyoruz" diyerek ilk adımı atıyorlar.

Hürriyet'ten Ahmet Can'ın haberine göre özellikle işletmelerin başını derde sokan başlıktaki sorunun hemen yanıt verelim. Hayır, Google telefondan aramaz. Dolandırıcılar, “Google Türkiye’den arıyoruz” diyerek, Google’ın hiçbir zaman yapmadığı ve ücretsiz olarak sunduğu hizmetleri işletmelere para karşılığında vermeyi teklif etmeye başladı.

ARAYAN OLURSA NE YAPMALI?

“GoogleTürkiye’den arıyoruz” diye arayan olduğunda, söz konusu ajansın ismini alın. Bu ajansın web sitesini ziyaret ederek Google Partners sertifikasının olup olmadığını kontrol edin. Google Partners sertifikası olsa bile ajansların bir Google ürününü satmak için yetkisinin olmadığını unutmayın. Bu ajansları rapor edin. Google’ın rapor edilen bu ajansların sertifikasını iptal ettiğini hatırlatalım.

Hürriyet