Twitter'da 20018 yılında en çok retweet edilen tweet belli oldu

Twitter'da 20018 yılında en çok retweet edilen tweet belli oldu
Güncelleme:

Twitter tüm dünyada 2018 yılında en çok konuşulanları açıkladı.

Twitter’da 2018’de en çok tweet atılan zaman, olimpiyatların kapanış seremonisinin gerçekleştiği 25 Şubat Pazar günü oldu. En çok konuşulan hashtagler, en çok retweet edilen tweet'ler ve en çok beğenilen tweet’ler gibi bilgileri açıklayan Twitter, ek olarak konuya özel emojinin de duyurusunu yaptı. #TwitterdaOldu kullanıldığında belirecek emojiyle kullanıcılar, bu sene Twitter’a damga vuran olayları paylaşabilecek.

2018 boyunca insanlar Twitter'da etkileşime geçti, kampanyalar başlattı, öğrendi, tartıştı ve sohbet etti. Ayrıca görüşlerini paylaşıp diğer bakış açıları hakkında fikir sahibi oldu. İnsanlar aralarındaki mesafeleri kısaltarak sahip oldukları sesleri birleştirdi. 2018'in sonuna yaklaştığımızda Twitter yıl boyunca öne çıkan eğlence, spor, sohbet ve son dakika haberlerini yansıtıyor.

2018 Twitter’da BTS, Obama, GIF ve köpek videolarının yılıydı: 2018’de yarım milyardan çok GIF kullanıldı.

2018, Hollywood’da kadınların siyah giyerek cinsel saldırıya tepkilerini gösterdikleri #TimesUp hareketi, #MarchForOurLives adlı Amerika’da bazı okullarda yaşanan silahlı saldırılar üzerine devam eden siyasi tartışmalar ve #Pyeongchang2018 Kış Olimpiyatları gibi küresel spor etkinliklerinin herkes tarafından Twitter’da konuşulduğu bir yıl oldu.

Fakat 2018’de tweet atmamızı sağlayan şeyler yalnızca politika ve sosyal hareketler değildi. Ünlü Güney Kore pop müziği K-Pop grubu BTS hızla yükseliyor. BTS’nin dans ettiği videoyu (#InMyFeelings challenge) içeren Tweet, Obama’nın tweet’inin bile önüne geçerek 2018’in en fazla beğenilen tweet tahtına oturdu.

İşte dünyada 2018’in en çok beğenilen tweet’leri:

Twitter kullanıcıları GIF’i çok seviyor. 2018 yılında toplamda yarım milyardan daha fazla GIF kullanıldı. Bu veri, günde 1.6 milyondan fazla GIF’li Tweet atıldığına işaret ediyor.

En çok kullanılan hashtagler

Tweetler haber, siyaset, eğlence, müzik ve spor konularının önemli anlarında insanları dünyaya bağladı. İnsanlar gerçek zamanlı olarak en dikkat çeken konuşmalar hakkında mizah, haber, fikir ve görüşlerini paylaştılar.

İşte 2018’de tüm dünyada en çok konuşulan hashtagler:

1- #nowplaying (#şimdidinliyorum)
2- #newprofilepic (#yeniprofilresmi)
3- #bbb18 (Big Brother adlı Brezilya televizyon şovu)

Dünyada en çok etkileşime geçilen hesap Koreli grup BTS’ye ait

Twitter, dünyanın dört bir yanındaki benzer fikirlere sahip hayranların, en iyi müzisyenlerin, ünlülerin, politikacıların ve spor kahramanlarının topluluklarıyla bağlantı kurmalarının en iyi yollarından biri.

Twitter'ın en çok takip ettiği konulara gelince, dünyaca ünlü dünyaca ünlü süper yıldızların - özellikle de müzik yıldızlarının - dominant olduğu ortaya çıkıyor. Ünlü yıldızlar global hayran kitlelerine başka hiçbir yerde ulaşamayacakları erişimi Twitter’da sunuyor. Twitter’da hayranlarıyla olan yoğun etkileşimi ve dikkat çekici iletişimi ile Güney Koreli müzik grubu BTS (@BTS_twt), 2018’de dünyada Twitter’da en çok etkileşime geçilen hesap oldu.

En çok Retweet edilen, beğenilen ve alıntı yapılan altın tweetler

NBA finalleri, bu sene Twitter’a damga vurdu. Damarious Randall (@RandallTime)’ın, NBA finallerine yönelik attığı ve Cleveland Cavaliers kazanırsa Tweet’ini Retweet’leyen herkese ayakabı armağan edeceğini söylediği Tweet, 1 milyondan fazla kez Retweet edildi.

Dünyanın en çok Retweet edilen Tweet listesi ile şöyle: