İnternette geceyarısı şoku! Erişim kesildi

İnternette geceyarısı şoku! Erişim kesildi
Güncelleme:

ABD merkezli Cloudflare'de meydana gelen teknik sorun nedeniyle Türkiye'de de çok sayıda web sitesine erişim sağlanamadı.

Cloudflare'da yaşanan sorun nedeniyle çok sayıda web sitesine erişim problemi yaşanıyor.

Cloudflare patlaması olarak ifade edilen sorun nedeni ile  Türkiye'nin yarısında web sitelerine erişim  kesildi. 

 

ABC Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2019 rakamlarına göre dünya üzerindeki 20 milyon siteye güvenli sunucu hizmeti veren ABD merkezli Cloudflare çökmüş durumda. Önce Twitter şimdi Cloudflare. İlginç şeyler oluyor!  Cloudflare üzerinde yaşanan ağ bağlantı sorunları nedeniyle birçok hizmet kullanılamaz hale geldi. 

18 Temmuz 2020’de Cloudflare kontrol paneli, bazı API’leri ve Argo akıllı yönlendirme özelliklerini içeren altyapısında kesintiler yaşandı. Kesinti sebebiyle bu hizmetleri kullanan bazı sitelere erişim bir süreliğine  mümkün olmadı.

Yaşanan sorunlarda web sitelerini yönetmek, daha iyi yönlendirme sağlamak veya API’ler aracılığıyla önbellekleri temizlemek için kullanılan çok sayıda hizmette sorunlar yaşandı. Cloudflare güncellemelerine bakılırsa bu kesintilere bir ağ bağlantısı sorunu neden oldu.

Bu kesinti sırasında erişim sağlamaya çalışan kullanıcılar “Error 522 Connection Timed Out” hatası ile karşılaştı.

 DÜNYA GENELİ SORUN OLUŞTU

İnternet üzerinde veri ve medya dağıtımını hızlandırmak için birçok internet sitesi tarafından kullanılan bir CDN sağlayıcısı olan Cloudflare’ın sistemleri bir kez daha çöktü.

İnternet sitelerine ve bazı Bitcoin borsalarına büyük erişim sorunu Cloudflare'in sistemlerinin çökmesiyle dünya üzerinde sayısız internet sitesine erişim tamamen kesildi. Bunlar arasında bazı kripto para borsaları da var.