iPhone 6S ve iPhone 6S Plus bugün satışa çıkıyor

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus bugün satışa çıkıyor
Güncelleme:

Apple'ın yeni cihazları iPhone 6S ve 6S Plus, bugün 12 ülkede mağazalarda yerini alıyor.

Apple’ın 9 Eylül’de tanıttığı yeni cihazları iPhone 6S ile 6S Plus bugün mağazalarda yerini alıyor. Apple tarafından yapılan açıklamada iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın 25 Eylül Cuma günü yerel saat ile 20:00’dan itibaren Avustralya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Yeni Zelanda, Porto Riko, Singapur, Birleşik Krallık ve ABD’de Apple Store’larda satışa sunulacağı belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Apple Dünya Pazarlama Kıdemli Genel Başkan Yardımcısı Philip Schiller “iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’a yönelik müşteri tepkisi inanılmaz derecede pozitif oldu, en gelişmiş iPhone’larımızı bu Cuma gününden itibaren müşterilerimize ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz. iOS 9 Apple’ın tarihinde şimdiye kadar çıkardığı diğer yazılım sürümleriyle karşılaştırıldığında, daha fazla sayıda kullanıcı tarafından indirilmesi bakımından olağanüstü bir başlangıç yaptı.” dedi.

iPhone 6S fiyatları tanıtımda şu şekilde açıklandı; 16 GB iPhone 6S 649 dolar, 64 GB iPhone 6S 749 dolar, 128 GB iPhone 6S 849 dolar iken 16 GB iPhone 6S Plus 749 dolar, 64 GB iPhone 6S Plus 849 dolar, 128 GB iPhone 6S Plus 949. Bu fiyatlara göre Türkiye’de iPhone 6S fiyatı, vergiler dahil ve doların yükselişi karşısında 3 bin lirayı bulacak demektir.

iPhone 6S’in başlıca özellikleri

3D Touch
iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, yeni hareketleri (Peek ve Pop) olanaklı kılmak için basıncı hissederek, iPhone’da gezinmenin ve onu deneyimlemenin yeni yollarını tanıtıyor. Böylece yerinizi kaybetmeden içeriklerin içine dalıp çıkabiliyorsunuz. Bir fotoğrafa, mail’e, web sayfasına veya diğer içeriklere göz atmak için hafifçe bastırın ve içeriği açmak için biraz daha bastırın. 3D Touch, Hızlı Eylemler özelliğiyle en çok yaptığınız işlere kısayollar sağlar. Böylece sadece ana ekrana bastırarak bir mesaj gönderebilir veya selfie çekebilirsiniz. Peek ve Pop özelliği ise hafif ve uzun basmaya verilen ad. iPhone 6S’de Peek olarak bir uygulama bastığınız zaman ön izleme şeklinde gözüküyor ise Pop şeklinde biraz uzun basınca görmek istediğiniz mail, web sayfası, mesajı tam olarak açıyor.

Kamera
iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, Live Photos özelliğiyle, anları hareket halinde kaydetmek için fotoğrafın ötesine geçiyor. Live Photos, zamanın içinde donmuş bir an yerine canlı bir anının keyfini sürmeniz için, sadece bir dokunuşla, fotoğraf çekilmeden hemen önceki ve sonraki anları ortaya çıkarıyor.

4K Video Çekimi
8 milyonun üzerinde piksel ve 3840 x 2160 çözünürlüğe sahip yüksek çözünürlüklü video, 4K desteğiyle ve daha düşük ışıkta etkileyici fotoğraflar çekmek için optik görüntü stabilizasyonunu iPhone 6s Plus’ta videoya da taşıyarak geliştirildi. 4K videoyu kaydettikten sonra Mac, PC, iPad’inizde ve iMovie’nin iPhone’daki en son sürümüyle düzenleyebilir, hatta iki eşzamanlı yayını düzenleyebilirsiniz.

Arka Kamera 12 Mp oldu
Daha gerçek renkler ve daha net, ayrıntılı fotoğraflar için en son teknoloji yeni 12 megapiksel sensör ve Apple tasarımı görüntü sinyal işlemcisi

Ön Kamera
Yeni 5 megapiksel FaceTime HD kamera ve düşük ışıkta olağanüstü parlaklıkta selfie’ler çekmek için True Tone ışıkla ekranı üç kat daha parlak yapan Retina Flash. Retina Flash kısaca selfie çekerken ekranı parlayarak yüzün aydınlatılması şeklinde çalışıyor.

Batarya Ömrü
Pil konusunda bir gelişme beklenirken iPhone 6S’de kullanılan bataryanın 1715 mAh kapasiteye sahip olduğu ama iPhone 6′da 1810 mAh kapasiteli batarya kullandığı düşünülürse hayal kırıklığı yaşandı.

Kasa
iPhone 6S’in kasasında bükülmelere karşı dayanıklı olması için 7000 serisi metal kullanıldı. Bu kasa ile iPhone 6S, 0.2 mm kalınlaştı. Apple’ın kasa için yaptığı tanım aynen şu şekilde “iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, tüm akıllı telefonlarda bulunandan daha dayanıklı camdan ve uzay endüstrisinin kullandığı alaşım olan 7000 serisi alüminyumdan yapılmış Retina HD ekranlara ve artık roze altın rengini de içeren muhteşem metalik renk seçeneklerine sahip.”