IŞİD kendi mesajlaşma uygulamasını yaptı

IŞİD kendi mesajlaşma uygulamasını yaptı
Güncelleme:

Kanlı terör örgütü IŞİD, kendi mobil uygulaması üzerinden haberleşiyor..

Terör örgütü IŞİD, WhatsApp ve Telegram gibi uygulamalar altında konuşup iz bırakmamak için kendi mobil uygulamalarını geliştirdi!

Yeni bir rapora göre terör örgütü IŞİD, WhatsApp ve Telegram gibi sohbet uygulamalarından bağımsız olarak iletişim kurmak üzere kendi sohbet aracından faydalanıyor.

Defense One'ın raporuna göre örgüt, kendi arasında mesajlaşmak için yeni bir mesajlaşma uygulamasından faydalanıyor. "Alrawi" adlı bu Android uygulaması, bir APK dosyası yoluyla dağıtılıyor ve yükleniyor. Uygulama, örgütün kendi arasında şifreli olarak mesajlaşmasına ve medya paylaşmasına olanak tanıyor.

Uygulamanın işlevselliği, Ghost Security Group'a göre WhatsApp ve Telegram gibi popüler uygulamalar karşısında "ilkel" kalıyor. Kullanılan şifrelemenin ne kadar güçlü olduğu ise şimdilik bilinmiyor.

IŞİD daha önce tüm iletişimini şifrelenmiş bağlantı üzerinden mesaj göndermeye izin veren Telegram uygulaması üzerinden gerçekleştirmekteydi. Ancak Telegram, IŞİD üyelerinin konuştuğu kanalları ortaya çıkarmıştı. Dahası ABD yönetimi, uygulama geliştiricilerinden uygulamalarına arka kapılar yerleştirmelerini talep ediyor. Bu yüzden örgüt artık WhatsApp ve Telegram'ın şifrelemesine güvenmek yerine kendi çözümlerini kullanmaya başlamış bulunuyor.