Kabus bitmedi ! Yeni hedefleri akıllı telefonlar

Kabus bitmedi ! Yeni hedefleri akıllı telefonlar
Güncelleme:

150 ülkede siber saldırı gerçekleştiren hacker grubu, Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarları ve telefonları hedef aldı.

Cuma gününden bu yana yayılan fidye yazılımı "WannaCry", 150 ülkede 200 binden fazla bilgisayarı etkiledi. Yazılımla bulaşan virüs, bilgisayar içindeki verileri kilitleyerek belgelerin kurtarılması için  kullanıcılardan her defasında 300 dolar ödeme talep ediyor. Bir şebekeye girdikten sonra otomatik olarak aynı ağ üzerindeki diğer bilgisayarlara da bulaşan WannaCry adlı fidye yazılımı, sadece Windows işletim sistemine sahip bilgisayarları etkiliyor.

Saldırıyı düzenyelen hacker grubu, yayınladığı bir bildiriyle elde ettikleri bilgileri ve güvenlik sırlarını Haziran ayında satışa çıkaracağını duyurdu. Bunların içerisinde web tarayıcılara, ağ cihazlarına, telefonlara girmelerini sağlayacak bilgiler bulunuyor. Ayrıca merkez bankalarından çalınan bilgiler, uluslararası para aktarım sistemi SWIFT kullanan bankaların verileri, Rus, Çin, İran ve Kuzey Kore'nin nükleer ve askeri programlarıyla ilgili gizli dokümanlar bulunuyor. Son saldırıda büyük bölümü etkilenmeyen Windows 10 işletim sisteminin de etkili bir şekilde hacklenebileceği söyleniyor.