LG MacBook’a meydan okudu !

LG MacBook’a meydan okudu !
Güncelleme:

LG, yeni amiral gemisi ‘Gram’ ile hafiflik, incelik ve hafıza gücüyle Apple’ın dizüstü bilgisayarı MacBook Air’e kafa tutuyor.

LG, 12.7 milimetrelik ultra ince dizüstü bilgisayarı Gram’ı satışa sundu. Rakip olarak MacBook Air’ı hedef alan bilgisayar, 980 gram ağırlığında.

Bugün gazetesinden Murat Gülderen'in haberine göre MacBook Air’ın 1,08 kg ağırlığa ve 17 mm kalınlığa sahip olduğu göz önüne alınırsaLG Gram, MacBook Air’ı ağırlık ve kalınlık değerleri açısından geride bırakıyor.

Windows 10 işletim sistemli bilgisayar oldukça hafif oluşunu ise karbon magnezyum ve lityum magnezyum gövdeye borçlu. Gövdesinde kullanılan bu malzemeler sayesinde bilgisayar, alüminyum gövdeli bilgisayarlara göre daha hafif bir gövde yapısı sunuyor.

FULL HD ekrana sahip

13 ve 14 inç olmak üzere iki farklı erkan boyutuna sahip olan bilgisayarın ekran çözünürlüğü ise Full HD. LG Gram’ın 13 inçlik versiyonunda Intel Broadwell Core i5 işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB flash hafıza; 14 inçlik versiyonda ise Intel Broadwell işlemci ve 128 GB flash hafıza yer alıyor. Bilgisayarın 14 inçlik versiyonunda ayrıca Intel Broadwell Core i7 işlemciye ve 256 GB flash hafızaya sahip bir model de bulunuyor.

512 GB SSD dahili depolama

Gram, Macbook Air’e kıyasla plastik bir gövde ve arkadan aydınlatma sunmayan bir klavye taşıyor. Intel'in HD Graphics 5300 dahili grafik işlemcisinin yer aldığı Macbook, 8 GB DDR3 RAM’e sahip. Cihazda seçime göre 256 GB ya da 512 GB SSD dahili depolama da mevcut.