Mark Zuckerberg için dudak uçuklatan bütçe

Mark Zuckerberg için dudak uçuklatan bütçe
Güncelleme:

Facebook, Whatsapp ve Instagram'ın çatı şirketi Meta'nın , kurucusu Mark Zuckerberg ve ailesinin güvenliği için yıllık 10 milyon dolarlık ödeneğe ek olarak 15.2 milyon dolarlık harcama yaptığını açıklandı.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg bu defa da giderleriyle gündemde. Zuckerberg’e, 2021 yılında sadece 1 dolar maaş ödenip ikramiye verilmemiş olsa da Zuckerberg’in güvenlik giderleri ve özel jetleri için 26,8 milyon dolar harcandı.

Güvenlik programlarının en az yılda bir kez değerlendirildiğini söyleyen Meta, bu değerlendirmelerin, yönetim kurulu başkanı, genel müdür ve kontrol sahibi hissedar olarak görevinin bir sonucu olarak kendisine belirli tehditler belirlediğini de sözlerine ekledi.

Yapılan açıklamada Zuckerberg ile şirketin aynı anlama geldiği vurgulandı: “Mark Zuckerberg’in rolünün onu benzersiz bir konuma getirdiğine inanıyoruz: Meta ile eş anlamlıdır.”

Şirketten bir sözcü ayrıca, şu açıklamaları yaptı: “Mark’ın güvenliğini sağlamak kapsamlı ve karmaşık kaynaklar gerektiriyor. Mark’ın Meta’da oynadığı önemli rol ve rolünden kaynaklanan güvenliğine yönelik tehditler göz önüne alındığında, güvenlik önlemlerimiz var.”