Akıllı telefonlardaki virüslere dikkat !

Akıllı telefonlardaki virüslere dikkat !
Güncelleme:

Cep telefonlarımız akıllandıkça kullanıcıların virüslere karşı olan güvenlik açıkları da büyüdü.

Akıllı telefon virüslerinin sayısı, son bir yılda 100 bin arttı. Kullanıcıları bilinçli olmaya davet eden güvenlik uzmanları, uygulamalardaki denetimsizliği suçladı

Mobil cihaz sektörünün gittikçe gelişmesi, mobil cihaz virüslerinin de artarak çoğalması anlamına geliyor. Önde gelen dijital güvenlik şirketi Kaspersky Lab’in yeni raporuna göre, yalnızca 2013 yılında, yaklaşık 100 bin adet yeni akıllı telefon virüsü ortaya çıktı. 2012 yılında ise bu rakam 40 binin üzerindeydi. Rusya merkezli güvenlik şirketi, mevcut virüsleri barındıran uygulamaların, şimdiye dek 4 milyon civarı akıllı telefonu etkilediğini açıkladı. Bu virüslerin büyük kısmının Android işletim sistemi kullanan cihazlara bulaştığını ifade eden Kaspersky Lab, bunun sebebinin ise uygulamalar konusunda uygulanan gevşek denetim olduğunu belirtti. Yayınlanan raporda, “Android’deki denetimsizlik ve yazılım açıkları, virüslerin telefonlara nüfus etmesine müsaade ediyor” ifadeleri kullanıldı. Zararlı yazılımların çoğunun insanların kredi kartı bilgilerini ele geçirmeyi hedeflediğini belirten Kaspersky Lab, sayıları görece olarak daha az olsa da, iPhone’un işletim sistemi iOS’u da hedef alan virüsler olduğuna dikkat çekti.

Yeni gelişmekte olan akıllı telefon sektörü, uzmanlara göre, zamanla kendisini korumayı da öğrenecek. Bilgisayarlarda olduğu gibi, akıllı telefonların güvenliği konusunda da yol kat edileceği ve ileride daha güvenli cihazlar yaratılacağı öngörülüyor. Ancak güvenlik şirketi Kaspersky Lab’e göre, akıllı telefon kullanıcılarının, cihazlarının güvenliği konusunda bilinçli olması bu süreçte büyük önem taşıyor. Dijital güvenlik uzmanları, dünyanın dört bir yanındaki güvenlik firmalarının bu konudaki çalışmalarını yoğunlaştırdığına dikkat çekiyor.