Android işletim sistemli telefon sahipleri dikkat!

Android işletim sistemli telefon sahipleri dikkat!
Güncelleme:

Google tarafından yapılan bir açıklamaya göre, bazı Android uygulamaları virüs saçıyor. Bu uygulamalar akıllı telefonunuzdaki neredeyse bütün bilgileri ele geçirerek karşı tarafa aktarıyor.

Android uygulamaları virüs saçıyor. Hem Google hem de Apple gibi şirketler genellikle gizlilik konusunda hassasiyet göstermeye çalışıyor. Özellikle de Apple bu konuda gerçekten de en iyiler arasında yer alıyor. Google ise son dönemlerde kafayı Android platformunda yer alan uygulamalara taktı.

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Play Store içerisinde yer alan uygulamalardan bazıları yoğun şekilde virüs barındırıyor. Bu virüsler kullanıcıların gizlilik haklarını elinden alarak tüm belgelerine ulaşıyor. Bu tür uygulamaların akıllı telefonunuzdaki verileri başka bir cihaza aktarması büyük sorunlara yol açabilir.

Google Play Store içerisinde fark edilen 38 uygulama ciddi bir virüs tehdidi yayıyor. Bunların önemli bir bölümü güzellik ve filtre gibi uygulamalardan oluşuyor. Firma, bu tür uygulamaların tespit edildiği andan itibaren hemen kaldırıldığını özellikle ifade etti. Bunlar, cihazlara yüklendiği andan itibaren cep telefonunuzu ele geçiriyor. Alakasız internet siteleri açılarak yeni tarayıcılarda işlem yapılıyor. Hatta bazı uygulamalar kendisini ana sayfada gizleyerek kaldırmanızı önlüyor. Google tarafından yapılan bir açıklamaya göre, bu uygulamalar tamamen silindi. Sizce bu platformda bulunan uygulamalar güvenli mi?

İşte silinen uygulamaların küçük bir listesi:

Gaty Beauty Camera
Pand Selife Beauty Camera
Catoon Photo Editor & Selfie Beauty Camera
Benbu Selife Beauty Camera
Pinut Selife Beauty Camera & Photo Editor
Mood Photo Editor & Selife Beauty Camera
Rose Photo Editor & Selfie Beauty Camera
Selife Beauty Camera & Photo Editor
Fog Selife Beauty Camera
First Selife Beauty Camera & Photo Editor
Vanu Selife Beauty Camera
Sun Pro Beauty Camera
Yoroko Camera
Solu Camera
Lite Beauty Camera
Beauty Collage Lite
Beauty & Filters Camera
Photo Collage & Beauty Camera
Beauty Camera Selfie Filter

Etiketler uygulama android