Apple sahipleri Android'çilere yetişti !

Apple sahipleri Android'çilere yetişti !
Güncelleme:

Geçtiğimiz haftanın büyük heyecanı Apple iOS güncelemesiydi.. İşte onunla ilgili tüm detaylar !

Apple’ın geçen hafta yayınladığı güncelleme ile iOS, Android kullanıcılarının çok uzun zamandır sahip olduğu özelliklere nihayet kavuşmuş bulunuyor. Geçtiğimiz haftanın büyük heyecanı Apple iOS güncelemesiydi. İşte bir kaç gündür kullandığım yazılımla ilgili izlenimlerim.

Sözcü gazetesinden Rahşan Gülşan yazdı:

Apple geçen hafta çok önemli bir güncelleme yayınladı. Son birkaç gündür kullanıyorum. Bu güncelleme ile iOS, Android kullanıcılarının çok uzun zamandır sahip olduğu özelliklere nihayet kavuşmuş bulunuyor.

– Bunlardan biri de öngörücü yazı. Nihayet artık iPhone veya iPad ile metin yazarken kelimeyi önceden anlayan cihazlarımız bize kelimeyi tamamlamayı teklif ediyor. Basit kelimeler ve basit zamanlarla çok da kötü çalışmıyor. Ama mesela Estağfurullah yazacağınız zaman şaşkınlık yaşıyor. Ya da -mişli geçmiş zamanın hikayesine bulaştığınızda pek oralı olmuyor. Tabi bu sadece Apple’ın eksikliği değil. Mesela Android’in amiral gemisi Samsung da artık Türkçeleştirmeyi nerede yaptırıyorsa çok eksik. Ve ben buna gerçekten artık çok sinir oluyorum.

DÜŞÜK GÜÇ MODLU

– iOS 9 San Francisco adını taşıyan yeni ve kişisel olarak çok beğendiğim bir fonta geçmiş. Zaten Android Lollipop’a göre çok daha rafine, renk paleti daha sade olan mobil işletim sistemi bu dokunuşla daha da şık hale gelmiş- Android kullanıcılarının uzunca bir süredir kullandığı çoklu ortam destekli notlar artık iOS 9 ile Apple cihazlara da geldi. Not yazmayı, gideceği yer için fotoğraflı minik rehberler hazırlamayı seven biri olarak bu gelişmeyi olumlu buldum.

– Bir başka “Nihayet” daha, artık piliniz çok az kaldığında size fazladan bir saat pil ömrü sunan “Düşük Güç Modu” imdadınıza yetişecek. Ancak Android’de olduğu gibi bu sistemi aktifleştirdiğinizde kalan pil ömrü dakika bazında gösterilse çok daha faydalı olabilirmiş.

– Siri artık “Bana 20 Eylül’de çektiğim fotoğrafları göster” dediğinizde gösteriyor. Bu özelliği çok fotoğraf çeken biri olarak çok sevdim doğrusu.

ÖNCEKİNE DÖNMEK KOLAY

– Kullandığınız bir önceki uygulama dönmek artık daha kolay. Ekranın sol üstünde bir önceki uygulamaya dönüş düğmesi yer alıyor. Bu aslında iOS 9 güncellemesinin getirdiği temel gelişme olan Multi Tasking yani Çoklu işlem yapabilme kabiliyetinin minik yansıması. Bu özellik en çok da iPad’de Slide View özelliğinde ete kemiğe bürünüyor. Artık aynı anda iki uygulamayı (Nihayet) birlikte çalıştırmak mümkün. Bu özelliği iPad Pro’da kullanmak için sabırsızlandığımı belirtmeden geçemeyeceğim.

– Takvim artık e-postanızda yer alan uçuş bilgilerinizi, restoran rezervasyonlarınızı otomatik olarak gösteriyor. Bu özellik de G-Mail kullananların yakından bildiği bir özellik.

– Sonuçta zaten kendini ispatlamış bir işletim sistemi olan iOS yeni büyük güncellemesiyle hem eksiklerini giderip Android karşısında elini güçlendirmiş hem de yeni ürünlere hazır hale gelmiş. Her ne kadar eleştirdiğim yanları olsa da toplamda kendi adıma bu güncellemeyi beğendiğimi söyleyebilirim.