Apple Watch Hayat Kurtardı

Apple Watch Hayat Kurtardı
Güncelleme:

Apple’ın geliştirdiği akıllı kola saati Apple Watch 50 yaşındaki bir kullanıcısının hayatını kurtardı!

Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte insanların gündelik hayatları bir hayli kolaylaştı. Bu kolaylıklardan bir tanesi de son zamanlarda geliştirilen akıllı saatler oldu. Akıllı saatler sahip oldukları özellikler ile bir hayli dikkat çekiyor. Ancak bir tane özelliği var ki insanların hayatını kurtaracak derecede olduğu geçtiğimiz günlerde fark edildi.

Teknoloji Hayat Kurtarmaya Devam Ediyor
50 yaşlarında bir Apple Watch kullanıcısı olan Scott Killian adındaki bir vatandaş saatte yer alan sağlık sensörü sayesinde ölümden döndü. Bugüne dek herhangi ağır bir sağlık sorunu ile karşılaşmayan Killian uyku düzenini kontrol etmek amacı ile akıllı saatine bulunan Heart Watch uygulamasından kalp atışlarını izlemeye başladı. Akıllı uygulama insanların kalp atış hızlarını izleyerek herhangi bir anormallik halinde kullanıcısına uyarılarda bulunuyor.

50 yaşındaki Killian saatini kontrol ettiğinde kalp atış hızının 121’e ulaştığı fark etti. Normal şartlarda 49 değerlerinde olan bu hızın anormal olduğu fark ederek hastaneye başvurdu. Hastanede doktorlar tarafından muayeneye alınan hastanın kalp enzimlerinde aşırı yükseklik bulunması sonucu kalp krizi teşhisi konuldu. Daha sonra hastanın kalbinde bulunan 4 damarda tıkanıklık meydana geldiği tespit edildi.

 

TeknoEkip.com

Etiketler apple watch