Dikkat ! Gmail'de kullanıcıları olumsuz etkileyen büyük hata !

Dikkat ! Gmail'de kullanıcıları olumsuz etkileyen büyük hata !
Güncelleme:

Gmail değişiyor, yeni haliyle çok yakında tanışacağız; ancak bunun öncesinde kullanıcıların canını fazlasıyla sıkacak bir gelişme yaşanıyor.

Gmail'de telefondan veya bilgisayar başından bir arkadaşınıza mail atıyorsunuz; ancak sonra Gelen kutunuza gelen bir şey bir anda ortalığı fena halde karıştırıyor.

Gmail istenmeyen e-posta iletilerini engelleme konusunda genel olarak çok başarılı. Ancak dün yaşanan gelişme, Google'ın büyük hatasını gözler önüne serdi.

Gmail’ın yardım forumuna şikayette bulunan kullanıcılar kendi hesaplarından gönderilen mesajlarla karşılaştıklarını belirttiler. Peki bu ne demek oluyor?

Dün bazı kullanıcılar, gelen kutularının kendi hesaplarından kendilerine atılan reklamlı e-posta iletileriyle dolduğuna dair şikayette bulundu.

İki faktörlü doğrulama kullanan veya şifrelerini güncel tutanlar bile bu tarz sorunlarla karşılaştıklarını dile getirdi.

Gereksiz e-posta iletilerini gönderenler, e-posta başlık kısmını değiştirerek iletilerin Kanadalı telekomünikasyon şirketi Telus’tan gönderiliyormuş gibi görünmesini, böylelikle spam filtrelerini geçmesini sağladılar.

Mesajlar aynı kullanıcıdan geliyormuş gibi göründüğü içinde, Gmail mesajı etkilenen kişinin gönderilen klasörüne de işlemiş.

Sorun halen devam ediyor; Google her ne kadar sorunu fark ettiyse de siz de bu durumla her an karşılaşabilirsiniz.