iPhone 11'de gizli bir özellik daha ortaya çıktı

iPhone 11'de gizli bir özellik daha ortaya çıktı
Güncelleme:

Teknoloji tutkunlarının büyük bir merakla bekledikleri yeni iPhone modelleri geçtiğimiz hafta tanıtılmıştı. Apple tarafından düzenlenen etkinlikte Apple Watch 5, yeni iPad modeli ve iPhone 11 modelleri teknoloji tutkunlarının beğenisine sunulmuştu.

Cupertino merkezli şirket, her zaman olduğu gibi yine yeni iPhone modellerinin özelliklerini tam anlamıyla açıklamadı. Malum, Apple genel olarak yeni tanıttığı iPhone modellerinde tüm özellikleri gözler önüne sermiyor. Bu özellikleri zaman içerisinde daha işlevsel hala geldiğinde açıklamayı tercih ediyor.

UWB sürprizi

iPhone 11 modellerinde yer alan UWB teknolojisi de bunlardan biri. Apple’ın yeni ultra geniş bant teknolojisi Bluetooth’a göre bin kat daha hızlı. Ayrıca şifreleme yetenekleri konusunda da çok daha güvenilir.

Apple bu teknolojiyi telefonun içerisinde yerleştirdiği U1 isimli çip sayesinde kullanıyor. U1 çipi sayesinde iPhone 11 kullanıcıları Airdrop üzerinden çok daha hızlı bir şekilde veri transferinde bulunabilecekler.

Ayrıca bu teknolojinin önümüzdeki dönemde otomobillerin kapısını açma, çalıştırma ve bazı akıllı ev sistemleri üzerinde de kullanılabileceği söyleniyor.

Örneğin evinize yaklaştığınızda mesafe algısı sayesinde koridorunuzun ışığı otomatik olarak yanabilir. Ya da aracınıza yaklaştığınızda kapı kilitleri açılabilir.

Kaynak: Donanım Günlüğü