iPhone 7 bugün satışa çıkıyor ama...

iPhone 7 bugün satışa çıkıyor ama...
Güncelleme:

Apple, dünya genelinde iPhone 7 satış tarihlerini duyurdu. Ancak Türkiye henüz hiçbir listede yok.

Apple'ın 7 Eylül'de resmen gün yüzüne çıkardığı yeni akıllı telefonu iPhone 7, bugün itibarıyla 30 ülkede satışa çıkıyor. Her modelde olduğu gibi, iPhone 7'de de Apple Store'ların önünde uzun kuyrukların olması bekleniyor.

Bugün itibarıyla iPhone 7'lerin satışa sunulacağı ülke sıralaması şu şekilde:
Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, İrlanda, İtalya, Japonya, Lüksemburg, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, Porto Riko, Singapur, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve ABD.

Elbette bu ülkelere arasında Türkiye'nin olmaması dikkat çekiyor. Zira iPhone modellerinin en çok sattığı ülkeler arasında Türkiye de var. Buna rağmen Apple, öncelikli ülkeler arasında bize yer vermemiş. Ayrıca iPhone 7'nin 1 hafta sonra yani 23 Eylül'de satışa sunulacağı 30 ülke arasında da Türkiye bulunmuyor. ABD'li teknoloji devi ülkemiz için henüz satış rakamı ve tarihi belirlemiş değil.

iPhone 7'nin 23 Eylül'de satışa sunulacağı ülkeler listesi şu şekilde:

Andorra, Bahreyn, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Yunanistan, Grönland, Macaristan, İzlanda, Kosova, Kuveyt, Letonya, Litvanya, Maldivler, Malta, Monako, Polonya, Katar, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Slovakya ve Slovenya.

Diğer taraftan Apple, bugün satışına başlayacağı iPhone 7 için sıra dışı bir reklam yayınladı. iPhone reklamından ziyade korku filmi fragmanını anımsatan reklamda çift kamera, stereo hoparlör ve suya dayanıklılık ön plana çıkarılıyor.