iPhone sahipleri dikkat ! Büyük güvenlik açığı...

iPhone sahipleri dikkat ! Büyük güvenlik açığı...
Güncelleme:

iPhone'larda tespit edilen yeni güvenlik açığı kullanıcılarınj özel bilgilerini açığa çıkardı.

Teknoloji konusunda yayınladığı videolarla tanınan YouTube kanalı iDeviceHelp, saldırganların iPhone'unuza erişmesine olanak tanıyan yeni bir açık ortaya çıkardı. Söz konusu açık ile iletişim bilgileriniz, mesajlarınız ve fotoğraflarınız kötü niyetli kişilerin eline geçebilir.

Hackerlerin açığı kullanırken telefona koyduğunuz şifreye ihtiyacı kalmıyor. Bilmesine de gerek olmuyor. Bu açık sadece kilit ekranında Siri aktif olmuş cihazlarda kullanılabiliyor. Saldırganın kötü amaçlarına ulaşması içinde cihazınıza fiziksel temasta bulunması gerekiyor. Saldırgan akıllı telefonunuza sahip olduktan sonra, sizin telefon numaranızı almak için Siri'den yararlanabilirler. Telefon ellerindeyken Who am ı? Sorusunu sorup, telefon numaranızı öğrendikten sonra başka bir telefondan sizin telefonuzu arayıp çok güvenli sandığınız iPhone'unuzun kilidini dahi açmadan Mesajlara,fotoğraflara ve kişiler listenize erişebiliyor.

Bu aksaklıktan etkilenen modelleri arasında iPhone SE, 6 Plus ve 6S Plus bulunuyor. Fakat iOS 8 ve üstünü kullanan her iPhone cihazının söz konusu güvenlik açığını barındırdığı iddia edildi.Güvenlik açığının Apple'a bildirildiği söyleniyor. Fakat siz kendi güvenliğinizi, kendiniz sağlayabilirsiniz; bunun için Touch ID ve Passcode ayarlarına gidip Siri'yi kilitli modda devre dışı bırakabilirsiniz.