Play Store neden İngilizce oldu ?

Play Store neden İngilizce oldu ?
Güncelleme:

Google Play Store kullanan Android kullanıcılar son güncelleme ile şaşkınlık yaşadı.

Play Store Google’nin uygulama mağazası  servisidir. Kullanıcılar Google Play Store’den istedikleri uygulamaları bu servisten indirebiliyor. Android kullanıcılarının kullandığı Google Play Store yeni bir güncelleme geldi. Ancak ülkemizde bu güncelleme küçük bir sıkıntı yaşattı. Yeni güncelleme ile Play Store yarı İngilizce yarı Türkçe olarak kullanılıyor. İngilizce olan Play Store’nin bu halini kullanamayanlar uygulama mağazasının dilinin nasıl düzeltileceğini merak ediyorlar.

Ülkemizdeki birçok Android kullanıcısı ise bu durumu düzeltmenin, Google Play Store'u eski haline döndürmenin yollarını arıyorlar. Bu konuda yapılan bir açıklama olmasa da yeni güncelleme ile bu sorunun giderileceği düşünülüyor.

Yeni güncelleme gelene kadar bu şekilde uygulama mağazasını kullanmak istemeyenler için ise bir çözüm yolu var. Android telefonun ayarlar kısmından, uygulamaları seçip Google Play Store’nin güncellemesini kaldırmak. Böylece Play Store eski haline dönebilir ve Türkçe kullanabilirsiniz. Ancak telefonunuzda Play Store’nin hangi versiyonu ilk olarak yüklenmiş ise o versiyonu kullanamaya başlarsınız.  Bu bazı uygulamaları kullanmanıza engel olabilir.