Pokemon Go Gmail hesabınızı izliyor

Pokemon Go Gmail hesabınızı izliyor
Güncelleme:

Müthiş bir hızla yayılan Pokemon Go oyunu tutkunluğu çok büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor.

Pokemon Go çılgınlığı beraberinde küçümsenmeyecek bir güvenlik riskini de beraberinde getirdi. Pokemon Go'yu telefonlarına kuranlar mecburen Gmail hesapları üzerinden oyuna erişim sağlayabiliyor. Kullanıcılar şifrelerini vererek Pokemon Go'ya girerken diğer yandan Google hesabına da tam erişim sağlıyor. Bu da Pokemon Go'nun yapımcısı Niatic Labs'ın tüm maillerinizi okuması bir yana mail dahi gönderebilecek kadar yetkilendirildiği anlamına geliyor.

Google'ın hesaplarına tam yetki verilen uygulamalarla ilgili kuralı şöyle: Google hesaplarına tam erişim sağlayacak uygulamalara kullanıcıların kesinlikle tam güvenmesi gerekiyor. Tam yetki verilen uygulamalar Google şifresini değiştiremiyor ve Google Wallet gibi ödeme aracını kullanamıyor; ancak mailler okunabiliyor veya mail istenirse gönderilebiliyor.

POKEMON GO İÇİN VERDİĞİM YETKİYİ NASIL KALDIRIRIM?

Öncelikle bu adrese girerek Google hesabınıza hangi uygulamalara tam yetki verdiğinize bakın. Pokemon Go Release'i görüyorsanız üzerine tıklayın. Daha sonra 'Kaldır' ibaresine dokunun. Böylece Google hesabınıza Pokemon Go için yetkiyi kaldırmış oluyorsunuz.

Etiketler pokemon go