Pokemon GO'da virüs tehlikesi!

Pokemon GO'da virüs tehlikesi!
Güncelleme:

İllegal şekilde telefonlara yüklenen Pokemon GO'da virüs tehlikesi ortaya çıktı.

Kısa sürede milyonlara ulaşan, son günlerin yeni trendi Pokemon GO oyununda virüs tehlikesi ortaya çıktı. Bildiğimiz üzere Pokemon GO geçtiğimiz günlerde, sınırlı sayıda ülke için piyasaya sürüldü. Bu ülkeler arasında şimdilik Avustralya, Kanada, Almanya, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, Rusya, İspanya ve İngiltere bulunuyor.

Lakin söz konusu oyun kısa bir sürede tüm dünyayı kasıp kavurmaya başladı. Henüz resmi olarak uygulama marketlerinde yer almayan ülkelerde ise kullanıcılar illegal yollardan oyunu oynamaya başladı. Android için Apk dosyası ile kurulum yapılıyor. iOS için ise Hipstrore'dan indirilebiliyor.

1995-2005 yılları arasında adeta dünyayı kasıp kavuran Pokemon çizgi filminin artık mobil oyunu çıktı. Pokemon Go ismiyle iOS ve Android platformlarında indirilebilen oyun henüz 3 ülkede yayınlanmasına rağmen milyonlarca kişi tarafından oynanmaya başladı bile. Artırılmış gerçekliğe dayanan oyunda Pokemon karakterleri, mobil cihazların kamerası vasıtasıyla gerçek dünyada görünüyor. Oyunun birincil hedefi hareket ederek Pokemon karakterleri yakalamak. Evde, işyerinde, okulda, metroda, alışveriş merkezinde kısacası her yerde bir sanal karaktere rastlayıp ona sahip olabilirsiniz. Sonrasında tıpkı çizgi filmde olduğu gibi Pokemon karakterlerinizi eğitip, rakiplerinizle savaşa girebiliyorsunuz. Yalnız ilk 5 kademe boyunca karakter toplamanız gerekiyor. Bu süreçte rakiplerinize herhangi bir sataşmaya izin verilmiyor. Pokemon Go'yu henüz sadece ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda'da yaşayanlar indirebiliyor. Yapılan açıklamaya göre yeni ülkelerde yayınlamalar hızla devam edecek. Lakin oyuna talep o kadar fazla ki, oyunun sunucularında hata oluştu. Bu nedenle oyunculardan sunucu hatası giderilene kadar sabırlı olması istendi.

Oyun henüz Türkiye'de kullanıma sunulmadı ancak Android kullanıcıları kolaylıkla indirebiliyor. Bunun için tek yapmak gereken oyunun APK dosyasını internetten üzerinden indirerek telefona kurmak. Bildiğimiz üzere Android açık kaynak bir işletim sistemi ve dışarıdan uygulama kurulmasına izin veriyor. Lakin iOS'ta bunu yapmak maalesef imkansız. Diğer taraftan oyunun olumlu ve olumsuz yönlerinin olduğu konuşuluyor. Örneğin insanlar yeni karakter yakalamak için sürekli hareket ediyor, yürüyor, bisiklete biniyor. Bu, insanları harekete teşvik ettiği için olumlu görünüyor. Lakin karakter yakalayacağım diye yolda yürürken sürekli telefona bakmak ise oldukça tehlikeli. Hatta Avustralya polisi bu konuda insanlara uyarıda bulunuyor.Galeri: Pokemon Go oyun içi görüntüleri

İşte bu illegal yollardan yüklenen Pokemon GO'larda virüs tehlikesi olduğu ortaya çıktı. Proofpoint isimli bir güvenlik şirketi çalışanları, Apk dosyasının içinde DroidJack kod adlı virüs tespit etti. Oyunun kurulum dosyasının içine gizlenen bu trojan virüsü ile art niyetli kişiler akıllı telefonunuza kolaylıkla erişebiliyor. Ayrıca virüs öyle tasarlanmış ki, antivirüs programları tarafından da kolaylıkla tespit edilemiyor.

Bu nedenle Pokemon GO, Google Play ve AppStore Türkiye marketlerine girmeden indirmemek daha doğru olacaktır.

Diğer taraftan söz konusu oyunun neden olduğu olaylar silsilesi de bitmiyor. ABD'de Pokemon Go oyuncularının sıkça gittikleri yerleri belirleyen silahlı 4 kişi, ıssız noktalara gelenlerin para ve değerli eşyalarını gasp etti. 4 saldırgandan 3'ünün silahlı gasp suçundan tutuklandığı açıklandı.

Etiketler pokemon go