Tüm bilgileriniz tehlikede ! Akıllı telefonlarda yeni virüs alarmı

Tüm bilgileriniz tehlikede ! Akıllı telefonlarda yeni virüs alarmı
Güncelleme:

Android güvenliği için yayınlanan bir araştırmada, kullanıcılar için tehlike arz eden bir yazılımın Google Play Store’da yer aldığı ortaya çıktı.

Mobil cihaz telefonlarının çoğunluğunu oluşturan android işletim sistemi, zararlı bir yazılım ile karşı karşıya. Play store üzerinden telefona giren bu zararlı yazılımın adı ‘Xavier’ olarak adlandırıldı. Kullanıcılar için en önemli uygulamalar olan banka programları ve kredi kartı bilgilerine giren virüs, şifreleri öğrenerek kayıt altına alıyor. Bugüne kadar bine yakın kullanıcının telefonuna bulaştığı belirtilen virüsün yayılacağı belirtiliyor.
 
Virüs reklamlar vasıtasıyla android işletim sisteminde yer alan uygulamalara bulaşarak, kullanıcıların kişisel verilerine ulaşabiliyor. Xavier adı verilen virüs yaklaşık iki yıldır piyasada ancak virüsün geliştirilmesi ile android kullanıcılarının güvenlik bilgileri tehlike altında bulunuyor.
 
Android bir türlü zararlı yazılımlardan kurtulamadı. Güvenlik duvarı çok kolay geçilen android işletim sistemleri sık sık zararlı yazılımlarla karşı karşıya kalıyor. Xavier virüsü tek bir tuşlama ile tüm kişisel veri ve bilgilere ulaşabilme özelliği taşıyor.
 
Virüsün en fazla göründüğü ülkeler arasında Güney Doğu Asya ülkeleri, Vietnam, Filipinler ve Endonezya yer alıyor. ABD ve Avrupa’da şuan virüsün uğramadığı belirtilirken, indirilen uygulamaları önce güvenlik testinden geçirilmesi kullanıcılar açısından daha sağlıklı olacak.