Online oyunlara bir engelleme daha

Online oyunlara bir engelleme daha
Güncelleme:

Çin'den online oyunlara, ‘Kâra odaklanmayın‘ diyerek, çocukların video oyunları oynayabileceği zamanı üç saatle sınırlama çağrısının ardından bir engel daha geldi.

Çocukların video oyunları oynayabileceği zamanı üç saatle sınırlama dahil sektör için yeni düzenlemeler getiren Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi, dün oyun şirketlerine ‘Kâra odaklanmayın‘ çağrısı yaptıktan sonra yeni çevrimiçi oyunların onayını durduracağını açıkladı.

Dün yapılan toplantıdan da oyun şirketlerine yeni düzenlemelere uyma ve çocukları oyun bağımlısı olmaktan korumak için kâra odaklanmayı durdurma uyarısı çıkmıştı.

Bugün açıklanan onay dondurma kararı, Çinli otoriteler ile Tencent ve NetEast şirketleri yöneticileri arasında gerçekleştirilen toplantının ardından geldi.

Sektöre ilave kısıtlamaların geleceği endişesiyle oyun hisselerinde sert düşüşler görüldü.

PUBG’nin de yayıncısı Çinli Tencent firmasının kararın ardından yaptığı açıklama şöyle:

Sağlıklı oyun oynanmasına inanıyoruz ve küçüklerin fiziki ve zihinsel sağlığını çok ciddiye alıyoruz. İlgili kurumların yol göstericiliğine ve talimatlarına değer veriyoruz ve gençlerin oyun bağımlılığına ve içerik düzenlemesine ilişkin tüm kurallara tam uyum için çok çalışacağız.