PlayStation 5'in Türkiye fiyatı belli oldu

PlayStation 5'in Türkiye fiyatı belli oldu
Güncelleme:

Dövizdeki rekor üstüne rekor kıran yükselişin ardından oyun tukunlarının korkuyla beklediği SonyPlaystation 5'in fiyatıyla ilgili olarak döviz geri çekilince beklenen açıklama geldi.

Dolar kurundaki rekor yükseliş ve kurun sabit kalmaması nedeniyle tüm teknoloji ürünlerin fiyatlar sürekli değişkenlik gösteriyor. Bu da ister istemez tüm teknoloji ürünlerini etkiliyor. Özellikle Xbox'ın yeni nesil konsolları Xbox Series X ve Xbox Series S'in fiyatı bir haylideğişkenlik gösteriyor. Geçtiğimiz saatlerde de PlayStation'dan PS5'in fiyatı ile ilgili bir açıklama geldi.

FİYATTA DEĞİŞİKLİK YOK

Donanım Haber'in aktardığına göre; PlayStation Türkiye'nin yaptığı açıklamaya göre PlayStation 5'in fiyatında bir değişiklik yok. Fiyat hala 7.499 TL. Yapılan açıklama tam olarak şöyle: "PlayStation®5 oyun konsollarının tavsiye edilen perakende satış fiyatlarında 2021'in ilk çeyreğinde vergi indirimine bağlı yapılan güncelleme sonrasında herhangi bir değişiklik olmadığını bilginize sunarız. PlayStation®5’in Ultra HD Blu-ray™ disk okuyucuya sahip modeli 7499 TL tavsiye edilen perakende satış fiyatı ile satılmaya devam etmektedir."

PlayStation TÜrkiye'nin fiyatı bu koşullarda bile 7.499 TL'de tutması gerçekten sevindirici bir haber. Ancak bildiğiniz gibi PS5'in stok durumu da bir hayli sıkıntılı ve siparişe açıldığında ciddi anlamda sınırlı adet ile satışa giriyor. Stokların biraz daha rahatladığı bir durumda fiyatlarda bir artış olur mu bilemiyoruz. 

Son olarak tekrar hatırlatmakta fayda var. Çeşitli alışveriş sitelerinde PlayStation 5, 10.000 hatta 15.000 TL üzerinde satılıyor. Bu satışların da kesinlikle resmi olmadığını belirtelim.