Samsung Galaxy S6 Edge kullananlar dikkat !

Samsung Galaxy S6 Edge kullananlar dikkat !
Güncelleme:

Google, Samsung'un Galaxy S6 Edge modelinde 11 güvenlik açığı tespit etti.

Google, akıllı telefon piyasasının devlerinden Samsung'un Android telefonlarından Galaxy S6 Edge modelinde 11 güvenlik açığı belirledi.

Bunların arasında hacker'ların telefonun kontrolünü ele geçirmesine olanak tanıyabilecek bir güvenlik boşluğu da bulunuyor.

Google'un Samsung'a bilgi vermesi üzerine bu sorunların çoğu giderildi, ancak geri kalanının giderilmesi için vakit gerekecek.

Londra Üniversitesi'nden güvenlik uzmanı Dr Steven Murdoch, Android işletim sistemini geliştiren Google'un Android markasını korumak için yaptığı çalışmaların Google ile cep telefonu üreticileri arasında gerginliğe yol açtığını bildiriyor.

"Güvelnlik konusuna gelince Android'in adı zaten lekelenmiş durumda" diyen Murdoch, bunun kısmen telefon üreticilerinin eklediği ilave yazılımlardan kaynaklandığını belirtti.

Samsung'dan yapılan açıklamada ise sorunun kısmen giderildiği, geri kalan 3 güvenlik açığının da bu ay içinde yapılacak bir güncellemeyle çözüleceği kaydedildi.

Google'ın belirlediği güvenlik açıkları arasında, Samsung'un elektronik posta yazılımında hacker'ların mesajları kendi hesaplarına aktarmasına olanak tanıyacak bir boşluk olması da vardı.

Bir başka risk de hacker'ların şifreli özel bir görüntü göndererek, fotoğraf görüntüleme uygulamasının ayarlarını değiştirebilecek olmalarından kaynaklanıyordu.

Google belirlediği en ilginç risk ise, hacker'ların yazılıma kötü niyetli bir uygulama göndererek sistemdeki diğer dosyaları kontrol etme imkanına kavuşabilmesiydi.

Samsung, özellikle bu eksiği giderdiğini söylüyor, ancak kullanıcılara telefonlarının yazılım ve uygulamalarını her zaman güncellemeleri çağrısında bulunuyor.