Sanal evren Metaverse'de toplu tecavüz şoku

Sanal evren Metaverse'de toplu tecavüz şoku
Güncelleme:

Facebook'un yeni metaverse sanal evren girişimi olan Meta'da, test kullanıcılarından bir kadına sanal olarak tecavüz girişimi meydana geldiği açıklandı.

Sanal evreni testi için Metaverse giren kadın, programa girer girmez, birçok erkek tarafından toplu tecavüze uğradığını iddia etti.

Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi uygulamaların ana şirketi olan Meta'nın yöneticisi Mark Zuckerberg, yeni girişimi olan sanal evreni kullanıcılarına tanıtmıştı.

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen metaverse'in insanların sanal gerçeklik kaskları, arttırılmış gerçeklik gözlükleri, akıllı telefon uygulamaları gibi teknolojik cihazlar sayesinde buluştuğu, çalıştığı ve oyun oynadığı bir ortam olduğu biliniyor.

Metaverse araştırma yapan Nina Jane Patel adlı kadın, sanal ortamın test kullanıcıları için travmatik tecrübeler sunduğunu ifade etti.

Kendi blog sayfasında yaşadığı psikolojik tramvayı anlatan kadın, sanal ortama girdikten 60 saniye sonra erkeklerin sözlü tacizine uğradığını ve diğer avatarlar tarafından toplu tecavüze uğradığını ve fotoğraflarının çekildiğini vurguladı.

Patel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Uzaklaşma istediğimde 'hoşlanmamışsın gibi yapma’ şeklinde bağırdılar ve bir anlamda fizyolojik ve psikolojik tepkim bunun gerçek hayatta gibi olduğu yönündeydi. Gerçeküstü bir kabustu." sözlerini kullandı.

Meta Başkan Yardımcısı Vivek Sharma olayın "kesinlikle bir talihsizlik" olduğunu belirterek test kullanıcıların istemedikleri başka kullanıcılarla etkileşime girmesini engelleyen blok özelliğini kullanmasını önerdi.

Vivek Sharma, kullanıcının uyarılarının kendileri için önemli bir görüş olduğunu vurguladı. Şirket olarak genel kullanıma açmadan önce gerekli iyileştirmelerin yapılması gerektiğinin altını çizdi.