Tinder'a ''sabıka kaydı sorgulama'' özelliği geliyor!

Tinder'a ''sabıka kaydı sorgulama'' özelliği geliyor!
Güncelleme:

Dünyanın en popüler mobil uygulamalarının başında gelen Tinder yeni bir güncelleme ile "eşleşen" kullanıcıların sabıka kaydını sorgulamasını yapmaya hazırlanıyor.

Match Group (Tinder’ın sahibi) güvenlik konusunda önemli bir yatırım yapmaya karar verdi. Kar amacı gütmeden sabıka kayıtlarını yayınlayan Garbo adlı bir kuruluşa yatırım yapmaya karar veren Match Group, Tinder’a yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor. Bu özelliğin sadece Tinder’la sınırlı kalmayacağı da belirtiliyor.

Match Group’un OKCupid, Hinge ve Match isimli diğer uygulamalarında da Garbo’nun entegrasyonu bekleniyor. Eşleşilen kişinin; “Şiddet, genel sabıka kaydı, tutuklanma, taciz, tecavüz ve diğer cinsel suçlardan” daha önce hüküm giyip giymediği konusunda bilgilere görülebilecek. 

 Tinder uyuşturucu suçlarını paylaşmayacak. Özellikle ABD’de azınlıklara haksız nedenlerle bu suçların yüklendiğini düşünen firma, ABD’de bu veriler konusunda gizliliği sağlayacak.

Garbo bu bilgileri anonimleştirerek tutacak. Tinder kişisel verileri Garbo’yla paylaşmayacak. Kişiler gönüllü olarak bu bilgileri paylaşmak isterlerse paylaşacaklar.

Cinsel saldırıdan kurtulan Kathryn Kosmides tarafından 2018 yılında kurulan Garbo, başka insanların şiddete maruz kalmaması için çalışmalarına devam ediyor.