Türkiye açık ara birinci !

Türkiye açık ara birinci !
Güncelleme:

Twitter'ın son açıkladığı "şeffaflık" raporuna göre, Türkiye "sansür" konusunda açık ara farkla birinci oldu.

Twitter her 6 ayda bir şeffaflık raporu yayınlayarak, devletlerin kişisel iletiler üzerindeki müdahalesini kamuoyuyla paylaşıyor. 2015 yılının ilk 6 ayının değerlendirildiği son raporda, Türkiye hükümetinin diğer devletleri açık ara farkla geride bırakarak yüzde 72 oranında kişisel tweetlere müdahale ettiği bildirildi.

Sözcü'deki habere göre “Türkiye Küresel Twitter Sansürüne hakim oldu: 2015 yılının ilk yarısında Twitter’dan içerik kaldırma taleplerinin hepsi paylaşılmıştır”

RUSYA’DAN 10 KAT DAHA FAZLA

Hali hazırda Türkiye’den Twitter’a “Kişisel hakları ve ulusal yasaları ihlal etmek” suçundan iletilen tam 408 adet mahkeme kararı, 310 adet de resmi kaldırma talebi bulunuyor. Bu rakamlar da, Türkiye’yi ikinci sıradan takip eden Rusya’nın tam 10 katından fazla. Rusya’dan Twitter’a iletilen mahkeme kararı bulunmazken, sadece 68 adet resmi kaldırma talebi bulunuyor.

“TÜRKİYE’NİN ONURU”

Business Insider raporla ilgili olarak, “Türkiye bu onuru tüm dünyada 2014 yılından beri yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Mart ayında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, ‘yolsuzluk’ soruşturmalarıyla ilgili olarak Twitter geçici bir süre yasaklamıştı.

11-040.jpg