Twitter kısıtlandı! Sosyal medyaya erişilemiyor

Güncelleme:

Sosyal medya platformlarından Twitter ve TikTok'ta yaşanan erişim sorunu sosyal medyada gündem oldu. Gazeteci Cüneyt Özdemir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi ile görüştüğünü belirterek, ''Twitter ve TikTok Türkiye’de resmî olarak engellenmiş durumda.'' dedi.

Depremin ilk anından beri bilgi almak için Twitter’ı aktif olarak kullanan yurttaşlar, bölgeye yardım göndermek için de burada organize oluyor, enkaz altındaki kişilerin adresini paylaşarak sürece katkı sunmaya çalışıyordu. Twitter sayesinde bölgeden haber akışı sağlanıyordu. Enkaz altında kalanlar da seslerini duyuruyordu.

Bugün akşam saatlerinde birçok kullanıcı Twitter’da yavaşlık olduğunu ve uygulamaya zar zor girebildiğini söyledi. Bazı kullanıcılar da anca VPN’le Twitter’a girebildiğini dile getirdi.

Türkiye genelinde yaşanan Twitter sorunu hakkında herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Erişim probleminin sadece Türkiye'de yaşandığı iddia edilirken Youtube üzerinden canlı yayın yapan gazeteci Cüneyt Özdemir, ''Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisine sormuştum resmî olarak cevap geldi. Twitter ve TikTok Türkiye’de resmî olarak engellenmiş durumda.'' dedi.

Twitter kısıtlandı! Sosyal medyaya erişilemiyor - Resim : 1

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

Twitter'a yönelik kısıtlama kararı sosyal medyada tepkilere neden oldu. Enkaz altında kalan vatandaşlar için hayati öneme sahip olan ve yardım kampanyalarının aktif bir şekilde yürütüldüğü Twitter'ın kapatılması kullanıcıları isyan ettirdi. Birçok kişi VPN kullanarak Twitter'a erişim sağlamaya başladı. 

Öte yandan Instagram ve Youtube'da bir erişim problemi yaşanmıyor. Kullanıcılar aktif şekilde hesaplarına ulaşabiliyorlar.

Twitter kısıtlandı! Sosyal medyaya erişilemiyor - Resim : 2

İnternet kısıtlamalarını izleyen NetBlocks adlı uygulama ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gerçek zamanlı ağ verileri, Twitter'ın Türkiye'de kısıtlandığını gösteriyor." ifadelerini kullandı. 

MERAL AKŞENER'DEN TEPKİ

Resmi Twitter hesabından duruma tepki gösteren İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Depremzedelerin ihtiyaçlarının duyurulması için iletişim kurmak bu kadar hayati bir öneme sahipken; nasıl olur da bir kısıtlama getirirsiniz? Bu nasıl bir kötülüktür? Nasıl bir vicdansızlıktır? Siz kimden, neden korkuyorsunuz? Yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

CEM YILMAZ İSYAN ETTİ

Ünlü komedyen Cem Yılmaz ise Twitter hesabından, ''Hayat kurtarılması için faydası olabilecekken Twitter a kısıtlama gelmesinin var mı bir açıklaması ? 3 gündür bir sürü faydası aşikarken. Böyle bir zamanda ? Pes" mesajını paylaşarak isyan etti.

SABAHA KARŞI DÜZELDİ

CNBC, Twitter'da yaşanan problemin küresel çapta olduğunu duyurdu.  Haberde, çarşamba günü öğleden sonra pek çok Twitter kullanıcısının sitede yaklaşık 90 dakika gönderi paylaşamadığı ve “Tweet göndermek için günlük sınırı aştınız” yazılı mesaj aldığı bildirildi.

Söz konusu sorun bir süre sonra çözüldü ve Twitter normal akışına döndü.

Son olarak Musk, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, Türkiye hükümeti tarafından Twitter erişiminin yakında yeniden etkinleştirileceği konusunda bilgilendirildiğini söyledi.