Twitter yanıtları gizleme özelliğini herkese açtı

Güncelleme:

Aylarca süren testlerden sonra Twitter 'yanıt' saklama özelliğini herkesin kullanımına açtı. Böylece dileyen herkes tweet’lerine uygunsuz cevap veren başka kullanıcıların cevaplarını gizleyebilecek.

Ancak bu gizleme bir tür sansür olmayacak. Merak eden kullanıcılar, bir tuşa basarak bu gizlenmiş reply mesajlarını görebilecek.

Twitter’ın panlarına göre, mesajları paylaşım altında saklanan kişilerin, verdiği cevapları analiz edip neden tepki aldığını düşünmesi için bu bir uyarı niteliği taşıyacak.

Twitter yanıt saklama işlemi sırasında kullanıcılar, cevabı veren kişiyi engelleme seçeneği de getiriyor. Dolayısıyla, cevabı saklanan kullanıcı tartışmayı uzatmaya devam ederse, engellenme seçeneği de mümkün.

Yen özellik Twitter’ın hem web arayüzünden hem de mobil uygulamalarında yayına girdi. Artık tartıştığınız kişilerin paylaşımlarında cevaplarınız göremezseniz şaşırmayın.

Mikro blog servisi bu özelliği test ettiği sırada, cevapları gizlenen kişilerin %27’sinin tartışmayı uzatmadan hareketlerini yeniden gözden geçirdiğini de tespit etti.

Sosyal medya servisinde siber zorbalık nedeniyle pek çok kullanıcı rahatsız olduğunu dile getiriyor. Genç kullanıcıların ise arkadaşlarının siber hakaretleri nedeniyle intihara kadar varan depresyon sürecine girdiği görülebiliyor.

Twitter kullanıcıları dilerlerse, gizledikleri mesajları tekrar görünür yapabilecekler. Jack Dorsey, bu yeni özellik sayesinde Twiitter’ın daha “sakin” bir tartışma platformuan dönüşmesini umut etse de kullanıcılar aynı fikirde değiller. Çoğu kullanıcı yeni özelliğin, kavgaları daha da ateşleyeceğini düşünüyor.

Twitter’ın yeni özelliği duyurmak için yayınladığı Tweet’i ve videoyu da aşağıda izleyebilirsiniz.

Donanım Günlüğü