Twitter'a istihbarat incelemesi! Denetim altına alındı

Twitter'a istihbarat incelemesi! Denetim altına alındı
Güncelleme:

Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra CIA’nın denetiminde olduğunu ispatlayan bir dizi belge yayınlad

Araştırmacı gazeteci Matt Taibbi tarafından yayımlanan "Twitter Dosyaları Bölüm-16"da, Twitter’ın kâğıt üzerindeki denetim yetkisinin ABD İstihbarat Topluluğu’na teslim olduğundan bahsedildi.

Şimdiye kadar paylaşılan bir düzine ifşa serisi, hükümetin her kuruluşundan gelen moderasyon talepleri tek tek belgelerle açıklanmasına rağmen neredeyse ana akım Amerikan medyasında hiç haber yapılmadı. Donald Trump’ın bir hesaba ait tweetin kaldırılmasını istediği hikâye aynı ana akım medya tarafından sürmanşet yapılırken, Demokrat bir senatörün şüpheli seçmen hesaplarına dair ilettiği liste hiç ses getirmedi.

“Beynini bilime bağışlamakla” ünlenen Cumhuriyetçi Mark Lenzi’nin Rusyagate skandallarına karışan hesapları listelediği mektubu Twitter’a bildirmesi ise Demokratlara odaklanılmamasına katkı sundu: Tıpkı Adam Schiff’in yasaklatmak istediği gazetecileri sildirmek için yaptığı baskı örneğinde olduğu gibi…

Ana akım medyanın Twitterda ifşa edilen “yasaklama, kara listeye alma, Rus menşeili ve/veya bot hesaplardır” şeklinde etiketlenen ifşa serilerini hiçbir habere konu etmemesi Demokratları partizan tartışmalara yönlendirmek ve büyük resmi görmelerine engel olmak için tasarlanan bir oyundan ibaretti. Twitter Files paylaşımları ile ortaya çıkan gerçek şudur: Twitter’ın moderasyonunu elinde tutan Federal Sansür Bürokrasisi tarafından ne Cumhuriyetçi ne Demokrat ayrımı yapılmadan sistem için tehdit olarak görülen tüm yabancılar hedef tahtasına koyuldu. Aslında Twitter Files ifşalarının ana akım medyada yayınlanıp yayınlanmaması da tamamen ABD yönetimini elinde tutan partinin keyfine kalmış bir meseleydi.