Twitter'da deprem! Elon Musk satın almaktan bu yüzden mi vazgeçti ?

Twitter'da deprem! Elon Musk satın almaktan bu yüzden mi vazgeçti ?
Güncelleme:

Twitter'ı satın alma işlemini askıya alma kararı veren Elon Musk'ın bu kararının arkasındaki nedenle ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Twitter'ı satın alma kararından vazgeçen Elon Musk, daha önce attığı ve esrarengiz bir ölüme kurban gidebileceği mesajı veren tweetle bu çevreler tarafından kıskaca alındığı iddialarının güçlenmesini sağladı.

Musk daha sonra aldığı bir kararla Twitter'ı satın alma işlevini şimdilik 'askıya aldığını' duyurdu. Piyasalar Musk'ın şirketi almaktan vazgeçtiğine inanıyor.

SÖZDE SEBEP SPAM HESAPLAR

Musk'ın satın almadan vazgeçmesinin görününür sebebinin ise Twitter'daki spam, bot ve sahte hesaplar olduğu yönünde bir hava hâkim. Fakat Musk cephesinden kesinlik taşıyan bir ifade yok.

webtekno'dan Ümit Kılınç'ın haberine göre, Twitter hesabından paylaşım yapan Musk, Twitter’ın sahte/spam/bot hesapların %5’inden daha azını oluşturduğu açıklamasına güvenmediğini göstermişti.

Sonrasında kendi ekibiyle Twitter’daki bot hesapların oranını tespit edeceğini paylaştı ve herkesi bu sürece davet etti. Elon Musk’ın davetinin ardından bugün, bu konuda büyük bir sonuç elde eden bir rapor paylaşıldı.

YÜZDE YİRMİ SEVİYELERİNDE

SparkToro ve Followerwonk tarafından ortak yapılan bir çalışma, son 90 gün içinde aktif olan 44.058 adet herkese açık Twitter hesabını ele aldı ve bot hesap ile gerçek hesap arasındaki oranı ortaya koydu.

Bilgisayar tarafından otomatik ve rastgele seçilen hesapların %19,42’si sahte/bot hesap çıktı.

SparkToro’nun rastgele seçilen 44 bin 58 hesaptan oluşan veri setinin yanı sıra Twitter’ın ve Elon Musk’ın takipçileri de incelendi.

26 MİLYONUN YÜZDE 23'Ü SAHTE OLABİLİR

Çalışma sonucunda Twitter’ın her 100 takipçisinin 16’sı sahte olurken, Elon Musk’ın hesabını takip eden 26,8 milyon hesabın %23,42’sinin sahte olabileceği ortaya kondu.

Bu sayılar sadece son 90 günde aktif olan hesaplardan oluşurken, bu sınır kaldırılınca Elon Musk’ın takipçilerinin %70,23’ünün sahte olabileceği ortaya kondu.

Twitter, 2021’in son çeyreğine ilişkin paylaştığı raporunda Twitter’daki toplam bot/sahte hesapların sayısının, toplam Twitter kullanıcılarının %5’ini oluşturduğunu açıklamıştı.