Walt Disney de metaverse dünyasına giriyor

Walt Disney de metaverse dünyasına giriyor
Güncelleme:

Walt Disney CEO'su Bob Chapek, Disney'in metaverse dünyasına girmek için çalışma yürüttüğünü açıkladı.

Walt Disney'in CEO'su Bob Chapek, Disney'in iki yılda bir düzenlenen hayran buluşma etkinliği D23 Expo etkinliklerinde izleyicilerle buluştu. Etkinlikte şirketin geleceğe yönelik planlarını açıklayan Chapek, Disney'in metaverse dünyasına girmesi için çalışmalarda bulunduğunu belirtti. 

Reuters'a konuşan Chapek, Disney'in metaverse vizyonunu "yeni nesil hikâye anlatımı" olarak nitelendirdi. Şirketin Marvel ve Lucasfilm stüdyoları da dahil olmak üzere, kişiselleştirilmiş eğlence deneyimleri sunmak için tema parkı ziyaretlerinden ve tüketicilerin akış alışkanlıklarından toplanan verileri kullanmak istediğini aktaran Chapek, "Disney kesinlikle bir yaşam tarzıdır. Buradaki esas mesele, yeni nesil hikâye anlatımından nasıl faydalanılacağına karar verip, kullanıcıya benzersiz bir deneyim sunmak" dedi.

Chapek ayrıca, geçtiğimiz günlerde Disney+'ta yayınlanan ilk artırılmış gerçeklik destekli "Remembering" filmini örnek göstererek, "Remembering"in önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte yapılabilecek işlerin göstergesi niteliğinde olduğunu söyledi. 

DISNEY, METAVERSE İÇİN YENİ BİRİM KURDU

2020'ye kadar Walt Disney'e ait parklardan sorumlu olan Bob Chapek, şirketin altı tema parkından en azından bir tanesinin sanal bir dünyada ziyaret edilebilmesi için çalıştı. Geçen yıl yeni hikâye anlatımı biçimlerini keşfetmek için zemin hazırlamaya başlayan şirket, bünyesinde 'Yeni Nesil Hikaye Anlatımı ve Tüketici Deneyimleri' adlı yeni bir birim de kurarak, birimin başına kıdemli medya ve teknoloji yöneticisi Mike White'ı atadı.